Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'issue'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Tutorials
    • Songs
    • UI Themes
    • The Coffee House v2.0

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 7 results

  1. So I was doing stuff in Cakewalk just a moment ago, and for no reason a drum sampler I had frozen (it's Shorcircuit 2) started playing back audio from my microphone on my laptop, as in, when you set up a track to record and you hear what is being recorded through the track. I now can't unfreeze the drum track, can't open the "Takes" lane, and when I unplug my headphones the audio gets fed back into the microphone making an awful ringing noise. Turning "Record" on and off on the track does nothing. What could be causing this issue?
  2. Hi there, 10 year+ user of Cakewalk/Sonar here, and lately have been experiencing a very strange and very frustrating problem for the first time. Whenever I record anything into the DAW, whether it be on a MIDI keyboard or on a guitar, when played back it is noticeably ahead of the beat. For example, if I lay down a rhythm guitar part with a lot of 16th notes over a drum loop, it sounds super locked in while I'm recording, but when I play it back it sounds whack. It is a small differential, but big enough for me to have noticed. Same goes for MIDI. I've adjusted my buffer several times, restarted the software and the computer just as many times, and still no luck. Has ANYONE experienced this issue before? Beyond frustrating as I can't really record anything until it's sorted out. The interface I've been using recently is a Focusrite Scarlett 4i4. Thanks!
  3. Hi I am experiencing audio issues. When playing, during playback, and in the EXPORTED file, every 20 to 60 seconds, there is and audio dip. The audio dips out and back in (lowers in volume). No issues on previous laptop. Thanks
  4. First thank you guys for making Cntrl D be duplicate by default and the other editing features that you have added. I have noticed that there are some issues I have seen which needs to be fixed to further improve the experience of editing in Cakewalk. Here are the three main issues. The first issue I have with the duplicate is that it when you give a definite space in the track using the selection feature, it follows the space created for the first duplication but ends at the end of the audio for the second duplication. This also applies for midi as well in the track view and piano roll. This makes it difficult to duplicate one shots quickly and are forced to use the . I have tried other daws such as ableton, studio one logic, fl and realised that none of them have this issue only Cakewalk. For the second issue the first issue needs to be fixed first to fix the second one. The second issue is not allowing duplication when on playback. It technicaly allows you to but it follows the playback timeline instead of the selection created. That means that I have to pause then duplicate what I want instead of duplicating while in playback. Following the playback line is unnecessary. Again, no other daw I've used has this issue except for Cakewalk. The third is for midi editing in the piano roll. The clip outline in track view is unnecessarily important when editing in the piano view. For example, if you create three notes and you remove one note. For some reason the clip outline created by the third note is still there. This makes duplication harder because in the piano you do not see this space even though it shouldn't be there in the first place. Again only seen this in Cakewalk. Even though these issues are slight, there seriously impact the experience of editing efficiently it Cakewalk. I hope I was detailed enough.
  5. Howdy! So basically I have seen a couple of other forums about this issue but its worse now...I use cakewalk and komplete kontrol, and the issue here is specifically with the play series of komplete kontrol. The audio sounds fine as long as you load up the instrument from the play series and ONLY play on the midi keyboard without pressing play/stop (spacebar) but when you press play then stop it, it resets the cut off knob to zero and the sound becomes muffled and really low. it resets it every single time you press play and stop. The previous fix I found from another user was turning off the "zero controllers when play stops"...I went to check if I had it on but its not even there anymore . If anyone knows an alternative fix that would be awesome! Cheers and have a wonderful day!
  6. Hello everyone. I need some help here... I will start by refering that I use protools to create my midi files but use cakewalk to chek this problem that I have, that I wolud like to solve. Sometimes, and it´s not with every midi file that I create, I notice that my midi file is somehow broken in the midle, or, I mean it plays well at the begining, but at the middle of the song, it creates an empty space with 4 or 5 HOURS and then, at the end there´s the rest of my midi file... This happens in cakewalk, but not in my protools.. or other daws.. - When this happens, what I do, to solve this problem is open the midi file in REAPER, and just export it again.. If I put this new midi file in cakewalk, the midi is good and it´s all consolidated.. but I´d like to create my midi file correctly at the first export (in protools,). Can anyone help me to find this issue? maybe chek the part where the empty space is created, but I dont know what to check... I send 2 midi files of the same source that I created.. It´s just one track with some voice guide.. the first is the one with the problem, and the other is the one exported in Reaper... Maybe someone can chek what am I creating wrong in my protools... (I know this is a cakewalk forum, I just need help on what to check in my midi file to solve it) Thank you everyone 1- Midi WITH PROBLEM.mid 2-Midi with no problem.mid
  7. I'm editing my project, and when I open console view, cakewalk becomes unusable - it lags so much. Adding new VSTs takes forever, faders are not responding, it takes a while to even pause playback. I have around 10 tracks, each with 0 to 2 vsts loaded. Task manager shows that around 30% of CPU power is used, about half of RAM memory, so I guess it isn't problem with my hardware. Everything is fine and Cakewalk works great as long as I don't open console view. EDIT: I was then working on a project with just one track, everything was also fine EDIT#2: funny thing I noticed: during first ~30,40 seconds of using program everything was fine, so fluent that I thought the issue dissapeared, but after that time, the program started to slow down again.
×
×
  • Create New...