Jump to content
nostradamust

hangs on "Creating UI"

Recommended Posts

3 hours ago, klbailey3 said:

how do i "clean up registry"?

I've used Ccleaner (free version) many times. It seems to help, and it hasn't messed up my system yet. Windows registry is a fragile bird, so use at your own risk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Larry Jones said:

I've used Ccleaner (free version) many times. It seems to help, and it hasn't messed up my system yet. Windows registry is a fragile bird, so use at your own risk.

+1 for CCleaner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here no projects loading since I installed the last update. 

Can't work on new projects either...

Update about 10 mins later after reading thread:

Edit >  Preferences > Customization > Display > Disabled Project Load Notifications

Everything back up and running as expected!  

Thanks Noel for the tip!!

 

Version.JPG

Issue.JPG

Settings.JPG

prefs.JPG

Edited by Greg Morales
New Information

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Noel Borthwick said:

@klbailey3I don't follow. If you turned off all notifications you will see no prompt saying "creating UI". 

What problem are you seeing exactly?

yeah but it still will not open

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue (not in all projects). The workaround from Noel "In Preferences | Display try turning off "Show Project Load Notifications" and see if it changes anything." fixed it for me for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*UPDATE - LOL... shot myself in the foot real bad... the default IO's were ASIO, my creative X-Fi only uses WDM... so once I fixed that... voila!

 

Chiming in here... I not only get a failure at the UI notification but endup with a BSOD error stating DPC_WATCHDOG_VIOLATION (with the resultant forced restart)

I've tried updating hard drive drivers, but I don't have iastor anywhere.

I've attached my sysinfo file (memory.dmp is too big)

'preciate the feedback :)

 

sysinfo.txt

Edited by Rick Hamouris
Solution

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Rick Hamouris said:

*UPDATE - LOL... shot myself in the foot real bad... the default IO's were ASIO, my creative X-Fi only uses WDM... so once I fixed that... voila!

 

Chiming in here... I not only get a failure at the UI notification but endup with a BSOD error stating DPC_WATCHDOG_VIOLATION (with the resultant forced restart)

I've tried updating hard drive drivers, but I don't have iastor anywhere.

I've attached my sysinfo file (memory.dmp is too big)

'preciate the feedback :)

 

sysinfo.txt

Having had those BSOD errors for a while (Windows 7), I found out that it was my video card (NVidia) causing them.  But it wasn't the drivers or the hardware, rather the card had worked itself slightly loose in the PCIe slot!  I unscrewed it, reseated it and it was fine...until it happened again.  Did the same thing again and it's OK - I think there's a heating/cooling cycle that makes this happen in my case (pun unintended).

That may not be what's happening in yours, but I'd look at the video card rather than anything else.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI, I have the same problem on Cakewalk Bandlab: when I open a project, Cakewalk freezing on "Creating UI..." then crash.

I have read your post but I am not able to solve problem.

Any other idea?

Thanks

Bruno

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having the same problem. Turned out to be the Slate Virtual Mix Rack. 

I uninstalled and reinstalled only the Classic Instruments section of the VST and the problem went away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone received a definitive fix for this issue? I don't remember exactly when it started, but I'm thinking it was after a CbB update. I had been running a 3 monitor setup with no issues. I uninstalled the 3rd monitors video card to see if that's what the issue is, but it still hangs at Creating UI. Things I've tried:

1. Unchecking the notifications box- Didn't fix

2. Opening in safe mode and renaming the project- seems to fix those projects.

3. Tried to open a CbB template and it hangs.

4. Other projects still have the hang issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...