Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'sample rate'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Tutorials
    • Songs
    • UI Themes
    • The Coffee House v2.0

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 1 result

  1. Hi, I use Cakewalk with Windows 10 and previously had a Focusrite Scarlet 2i4 interface. This, from memory, had driver settings of 24bit 44100Hz. This worked fine for recording and playback and I was also able to use Spotify and YouTube etc on my computer. The Focusrite however recently died and I bought a M-Audio Air 192/8. I loaded the drivers and the manual said to set the Windows sound settings to 2 channel 24 bit 48000Hz which I did. I had some problems getting Spotify and YouTube to work and messed around with the settings (I can't say exactly what they were set to, but all seemed to work fine. I thought I had them set to 48000Hz 24 bit but cannot be sure) I could play my old songs recorded using the Focusrite as well as play Spotify and YouTube etc on the computer. However when I downloaded a song to practice mixing with things started to go awry. I'm not sure exactly what happened but Spotify and YouTube stopped working. Also I could only play the new song I was working on whilst older songs received a "Playback error" message. What seems to happen after messing around with the settings is that if I set the sound settings in Windows to 24bit 48000Hz I can only play the new song, whilst old songs which seem to be at 44100Hz do not play. Also Spotify and YouTube do not play. If I change the settings in Windows to 24bit 44100Hz I can play all my old songs and Spotify and YouTube come back to life, leaving only the new song unplayable. I'm assuming this is all to do with conflicts between sample rates, so, assuming that is correct: Is there anyway to adjust my new song down from 48000Hz to 44100Hz so that I don't have to keep adjusting the sound settings? Does Spotify and YouTube not work at 48000Hz or is there another issue going on there? Ideally I'd like to have all my work at the 24 bit 48000Hz but I'm presuming this is not possible. Any info greatly appreciated. Many thanks.
×
×
  • Create New...