Jump to content

fonolit

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Aha, it works, but I have to use the left-click selection. It does not work with right-click lasso selection (when lasso-selecting clips from several tracks, only nodes are selected in tracks with Filter=envelope). I can live with that Thanks!
  2. This bothers me too. To reproduce: 1. Lets have an audio clip in Track 1. 2. Set track's filter to Volume 3. Create a section above that clip. 4. CTRL+Drag&Drop the section (or Duplicate the section). The envelope is copied but not the audio clip. Note: I think this is not Arranger specific problem. The same behaviour happens when you select and CTRL+Drag&Drop a few audio clips from several tracks. Clips from those tracks with Filter set to any envelope are not copied (only the envelope nodes are).
  3. Hi R Henn, thanks for your tip. I tried to experiment with Ripple Edit but I could not get a better result. Whatever I do it always moves also the tempo changes at the very beginnig of the selection. I checked the manual on Ripple Edit but could not figure out anything useful... I am on 2020.01. Maybe the new Arranger track in 2020.04 will bring a solution?
  4. Thanks, yes, that is another possible workaround. However it may create a mess: if you have any MIDI notes/CC at the start of this measure, they won't be moved, clips would be splitted... Having an option for this in the Insert Time dialog box would be a safe way (something like "Exclude marker/tempo/meter changes at cursor"). Anybody knows how this works in other DAWs? I guess Ableton's Insert Silence command does not move tempo changes at cursor...
  5. When inserting extra measures into the song with several meter and tempo changes using Insert Time/Measures command with Slide options ON, it also slides tempo and meter changes at the cursor. It may look logical but the result is confusing and unpractical. Example: 1. Lets have a song at 120 BPM. At measure 50 the refrain starts and the tempo changes to 140 BPM. At measure 66 the tempo returns to 120 BPM 2. I want to add 8 measures at the beginning of refrain. So I put cursor at measure 50 and use Insert Time/Measures. 3. Now my refrain starts at mesure 50 with 8 empty measures as I wanted - but at 120BPM! Because the tempo change was pushed 8 measures ahead together with everything else. Turning Slide to OFF does not help because I need to move the following tempo changes (e.g. at measure 66). But not the first one! The workaround in this example is simple, just need to set a new tempo change after using Insert Time/Measures, but it starts to be more complicated with Meter changes, Markers etc. and very confusing when recording audio, especially when you forget to do this workaround imediatelly. (The current behaviour may be useful and logical when inserting measures at the end of a sequence before the tempo change.) Suggestion: there should be an option to exclude the tempo/meter changes (and also markers!) at the cursor position from sliding. Anyone having same experiences?
  6. I use Staff View rarely, but when it comes to recording with classical musicians, it is a great feature. Here are a few comments from my experiences: Bugs: Staff View is also displaying notes from muted clips, very confusing! Should be turned off or optional. Mouse Wheel Zoom is not working in Staff View changes in Layout are not undoable when in Print Preview while the playback is on, the Print Preview display is blinking in Print Preview, using SPACE to start playback does not work, because focus is on menu buttons (Print, Configure, Zoom in...) Ideas: in Print Preview, (option to) show Now Time cursor during playback. Why: when I record with a note reading musician, I use Print Preview to show him what I want him to play whithout the need to print a paper score. Animated Now Time cursor in the score would be helpful for this. I can't use simple Staff Vief for this because it only shows a few bars in advance.
  7. BUG: In Markers View, the "lock" symbol is not showing up next to locked markers. I think this used to work fine until this release.
×
×
  • Create New...