Jump to content
Josh Wolfer

Bug: Writing in automation on busses results in +.2-.9 dB

Recommended Posts

Latest version of Cakewalk (2020.04 built 179) has a bug with automation drawing. Tested on multiple computers, different projects. 

**This does NOT happen when drawing in Track automation. Only Busses. 

When you draw with the draw tool (alt+click), automation results 0.2-0.9 dB higher than you clicked. Screenshot example. Here I drew the automation to follow right on top of the 0dB line already there: 

image.thumb.png.8172d4c58e60811f25fba1c6349b4de3.png

The line tool does it as well. I just switched to the line tool and drew in ontop of the same 0dB mark. Line came out to be .6dB higher. 

image.thumb.png.e6b869a11cb97bcba86f9f7dc317bef0.png

Cheers

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Josh Wolfer incidentally we have already fixed this issue for the next update. Fortunately the problem isn't that the gain is incorrect. Rather its an inaccuracy in drawing the gain ruler in the bus pane.  You can verify this by looking at the VU meter - it should still show a 0dB value indicating that no gain was applied by the drawn envelope.
You should see the fix in the next update.

  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome! Thank you for the very fast response! Cakewalk has never been better. I appreciate all the work being put into Cakewalk!

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...