Jump to content
Sign in to follow this  
Dylan

Midi input triggering all VSTI's not just "Output" vsti

Recommended Posts

I am using Sonar x3e and have suddenly started having a strange issue.  (Nothing im aware of in system has changed, no new drivers or config changes)

When in playback mode the source midi tracks send their data to the VSTI selected in the "Output" field for the midi track, and things work normally.

However as soon as i start the transport on "record" mode, any midi input triggers EVERY vsti in the song, not just the one that the record enabled track is set to "output" to.

So if say i have two midi instrument tracks, one being a virtual drum track with an associated midi track set to get its input from my electronic kit, and a virtual keyboard track with its associated midi track input set to a controller keyboard, once i start recording hitting a drum also triggers the same midi note in the keyboard vsti and hitting a keyboard note also triggers the same note on the drum vsti.

Does anybody have any idea of what might be causing this?

 

thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have the input of each instrument track set to the same midi channel or omni then this can happen if they also have input echo enabled.  I think there is a setting so that only the selected instrument track gets input echo enabled by default.  Check to see if the input echo on the other instruments is enabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the responses, wouldn't you know it i opened Sonar and the problem has now vanished :)

Now realize i did have a setup change - My Amplifire3 was usb connected when it was faulting, now its not plugged in and it not faulting.

DUH!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...