Jump to content

Recommended Posts

Hi Folks,

My Sonar suddenly stopped to load plugins correctly.

Any plugin do not play sound and they are not load complete. See the pictures below. If i open the Kontakt in standalone mode, everything works fine.  When i open in Sonar, some controllers are missing and I can not to play any sound.

This issue is happen in any plugin that I have installed: Kontakt, Ominisphere, Adicitve Drums .... 

Is not a sound card problem, because the metronome sound is ok.

I tried some stuff:

- Reescan all plugins (did not work)

- Reinstall some plugins (did not work)

- Reinstall cakewalk sonar (did not work)

I do not have more options unless to format the computer (big waste of time).

Someone had something similar in this forum?

Thanks!!!!

Sonar.png

Standalone.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some system specs would be very helpful. How much memory do you have? What OS are you using? Which version of Cakewalk? Any other system specs may also help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there! Welcome to the forum.

Before trying to give an answer to your problem, its better to include more detailed info about your system (what Windows? PC general spec? is it 32 bit or 64bit? etc).
As you stated "Sonar" , I presume you mean Sonar Platinum? Have you try Cakewalk by Bandlab ?

Those informations can help us narrow the problem and make easier to find solution.

Regards,
Jaymz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sory guys. I forgot this important information!

- Windows 10 64 bits (I installed it one week ago)
- 16Gb DDR3 RAM
- HD SSD 480Gb
- Last version of Cakewalk by BandLab (I have never got this bug in Sonar Platinum by Gibson)

I reinstall Cakewalk by BandLab, but the problem still persist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am still unsure of a cause.  Thank you for your added information. Are there any error messages? And is it that things just stop?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/16/2019 at 1:25 PM, John said:

I am still unsure of a cause.  Thank you for your added information. Are there any error messages? And is it that things just stop?

Any error message John.

I used to use Sonar several years. Always found some bugs, but somethyng like that is the first time.

The crash was hard, because still not working after the reinstallation.

Let me see if I can solve it up to weekend!!!

Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try with more than one project?  That project could have gotten corrupt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Claudio Windows 10 64 bits (I installed it one week ago)  .. did you install the mother board drivers ect. ?  VIP

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...