Jump to content
jimlynch22

Articulations incorrectly selected by lasso

Recommended Posts

 If “Select Track Articulations with Clips” is on, and you lasso a clip, all the articulation are selected in the track are selected; this prevents you from moving the clip correctly. If you right-click to select a clip one at a time, you don’t have this problem.  Lasso should only select articulations that fall within the selected clip.

lasso.png.75c642d195d71ba9adebc8ef6942676f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Articulations aren't stored in the same clip as the notes, they are in their own single clip which always starts at measure 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/6/2021 at 10:09 AM, msmcleod said:

Articulations aren't stored in the same clip as the notes, they are in their own single clip which always starts at measure 1.

Well that explains the behavior I see, but not to say I like it :-).  Basically, it makes cut/paste operations rather cumbersome.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, jimlynch22 said:

Well that explains the behavior I see, but not to say I like it :-).  Basically, it makes cut/paste operations rather cumbersome.

 

On 11/6/2021 at 10:09 AM, msmcleod said:

Articulations aren't stored in the same clip as the notes, they are in their own single clip which always starts at measure 1.

But come to think of it, why would articulations be correctly copied if you select clips one by one, but not when you use lasso to select the same clips??

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jimlynch22 said:

Don't you think this is a bug?


After digging into this a bit further.  I think it probably is... it seems restricted to lasso select within the clips view.  

I'll get it added to the bug queue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...