Jump to content
Sign in to follow this  
David Fonsbo

Support

Recommended Posts

I just ran into this bug in Cakewalk again that I know has been there at least since v. 8.

When a project gets old and big Cakewalk begins slowly to do strange things. Copying from one track to another produce a sample rate error. Random midi notes are skipped. Graphics are being drawn wrong. More crashes will occur. 

The solution has always been to copy all tracks to a new project and then voila everything works for some months or even years again.

But trying to export files just gives an error message now: "An internal error occurred while processing the mixdown. The operation was unsuccessful. Unspecified error."

And I get a sample rate error trying to copy tracks to a new project so it's hopeless to go on and it earlier it could take days to copy huge projects. And track plugins + their settings, track settings as aux sends and vol. are NOT copied which means a loooooot of work setting it up again. Saving as a bundle doesn't help. So I can't go forward and I can't go backwards...

When using multiple monitors and having the MAIN monitor in the middle cakewalk is totally unusable on the left (first) monitor. Trying to click on something offsets to monitor 2 and thus I can't click on anything in Cakewalk on monitor 1. The staff view also fcks up when going out on monitor 4. It is only half displayed.

And now the support site is dead too... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

13 minutes ago, David Holywood said:

Random midi notes are skipped

Often this is the result of too small a Prepare Using nnn Milliseconds Buffer value. The current default is 250 but many get better results when the value is set to 500 or 750. Some use values over 1000.

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, David Holywood said:

An internal error occurred while processing the mixdown

Typically Plug ins that aren't playing well at mix down or a failing drive. Happen to me once a while back, I traced it down to a freebie plug in that didn't like Sonar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

By the way, support can be reached at: 

support@cakewalk.com 

Can you please supply your system specs, OS version, OS maintenance level, audio interface model, firmware level and driver level, etc...?  Just in case something is up with any of that. :) 

Bob Bone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...