Jump to content
Noel Borthwick

[SOLVED] PSA: Bug in latest Microsoft VCRedist installer

Recommended Posts

We have discovered that there is a serious bug in the latest Microsoft VCRedist installer.
The Cakewalk installer includes this to install various files that are required by the application. The latest iteration of this file has a bug where if you run it for the first time it works. However if you run it a second time it removes several files from the system32 folder that are used by our application and many others. The most typical symptom would be that our installer fails to register CW130Auto.dll (error code 3) and after that the application will fail to launch.

Fortunately we have not shipped a version of CbB that uses this VCRedist yet. However if you install the latest redistributables manually from the Microsoft website you will most likely run into this issue so please be aware of it.

Here is a thread where several people have reported the issue. Please upvote the post if you have a Microsoft account so that they escalate the issue. If you have the problem you can typically fix it by running the vcredist manually a second time.

  • Thanks 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upvoted. We'll see how long it takes Microsoft to fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Microsoft have currently marked this issue as "Fixed - Pending Release"

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This issue has been marked "Closed - Fixed" and Microsoft has provided a download for the fixed redistributable. 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...