Jump to content
MaltaStudio

Drum Replacer not changing sample

Recommended Posts

HI all is any body seeing this with this new update.

Looks like Drum replacer is not changing the sample you give it....when to try to change a sample it goes silent.

It works on the default sample.

Peace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue here.  I can reproduce in a new song - same issue.  If I go back to an old version of Sonar Platinum (X3) Drum Replacer works fine - I can switch samples.

What can I do the help get to the root of the bug so it can get squashed?  I'm running the latest (2020-11) version.

Thanks,
BJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes Same here it works fine in older version......

if it`s only us we have to find a work around.....

but if a lot of users are having the same issue it will be fixed in the near future hopefully.

Peace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What I always do is drag and drop the drum replacer track to a new midi track. Now I use this to play a proper VST drummer. 

But yes this is happening for me as well. 

Edited by John Vere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also same problem. Drum replacer comes up, default sound works, will not change the sample and if you change the family of samples it never comes back.

If I remove the 'Region FX' and create it again, it comes back with the default sound, but it is not possible to change the sound.

More info:

Nothing shows up in event viewer.

Related: is there a way of turning on a 'debug/verbose' mode and get a log of activity in the app so we could report that? And to who?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, frank0d said:

other than posting here, how do we raise a problem to the team supporting cakewalk/sonor/bandlab?

...to contact us through our support channel at support@cakewalk.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

This issue is also caused by a bug in the latest VST3 SDK that we updated to recently.
Its the same issue that was affecting strings in some plugins like Console One, Waves and Izotope Neutron. I've fixed the issue and notified Steinberg since the bug will affect any host using the latest VST3 SDK. We'll include the fix in the next maintenance release which should be fairly soon.

  • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you guys....you where always magic.....no other DAW has this kind of support......and now its free.

No wonder I`ve been using  cakewalk since Pro Audio 9.3.

Peace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...