Jump to content
Sign in to follow this  
twelvetone

Update stops: DLL/OCX RegSvr32.dll

Recommended Posts

Setup with green progress bar ran pretty much to the end (was getting coffee)

and now the Setup - Cakewalk by BandLab window has a red  progress bar and under it this dialog:

"Error

C:\Program Files\Cakewalk\Shared Utilities\CW130Auto.dll

Unable to register theDLL/OCX: RegSvr.dll failed with exit code 0x3.

"

Abort, Retry, Ignore (not recommended)

Retry just re-opens the error dialog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have restarted my PC and double-clicked on my Cakewalk icon.

I now get the message

"Cakewalk.exe - System Error

The code execution cannot proceed because

VCRUNTIME140_1.dll was not found. Reinstalling the

program may fix this problem

"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried re-installing but BandLab says I am up-to-date.

If I press the Open button I get the same as above.

I have to click OK 3 times before it finally disappears.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no knowledge about this error, but I do remember seeing other threads mentioning it.  FWIW here's another thread .

ADDENDUM: Evidently the link to Visual C distributables in that thread are in German. See discussion below.

Edited by User 905133
to add an addendum

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, twelvetone said:

OK, so I went to www.bandlab.com/products/cakewalk  and the entire page is blank.

Same with the homepage.

Probably the server is down.

I just went there; it worked.  Maybe try a different browser? I had problems like that in the past with some protection software (e.g., script blockers, etc.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried Chrome and FF before. Just tried Opera (opened quickly) and AVG's Browser (super slow to open). Hope the experiences from other users with this specific issue works for you.  There might be other threads on the issue, too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chrome, FF after version after version 20(?) and Opera use Google's Chromium and I don't trust Google.

But your tip was perfect. I downloaded and installed the latest Visual C distributables from Microsoft and now everything works!

The link in the thread you referred to was to the German language version.

Here for the next person with the same problem are the English ones:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...