Jump to content

Recommended Posts

I have been having this problem for some time now. My go to synth is Rapture Pro, and some times it will just go silent. Today i found if I freeze the track, I can see no audio, just straight lines. After un freezing the track will play normal, for the first pass. Playing it again, it goes back to silents. So I tried freezing, unfreezing, and freezing again. On the 2nd freeze,I can see the audio in the track and it will play fine. I tried this with SI strings and had the same problem, and same results results.

I am using CbB Version 2020.5 build 039, 64bit    windows 10 pro

I have had the same problem with previous versions of CbB

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only time I know of when Cakewalk sfz engine synths go silent is when unexpected data from 3rd party MIDI files gets processed by the synths. All the Cakewalk sfz engine synths react the same and need the same fix

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the quick reply scook

I tried that and it didn't work for me. in this project I have 1 instance of sample Tank, 5 Instances of RP, and 1 SI strings. All are working except 1 RP, and SI strings.

I never import Midi files, The fun for me is playing them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/5/2020 at 1:47 AM, Olive2sing said:

 All are working except 1 RP, and SI strings.

 

RPN and NRPN MIDI events will kill these synths dead in their tracks - requiring a reload.

Go into the Plugin Properties for these VSTis and select "Do not intercept NRPNs"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Promidi, I had tried that and it didn't help. Sunday I updated the drivers on my graphics cards and the problem went away. At least for an hour Sunday. I got back in the studio today, and it's been working for the past hour or so. I pray it keeps working.

I wanted to update the driver for my audio interface, but found MOTU hasn't come out with a new driver for the ultraLite mk3, in 5 years. I went with MOTU because my experience was, they supported products for a long time. I wonder if at some point I have to use ASIO4all. Or face the cash register at sweetwater.

Dave G.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...