Jump to content
Sign in to follow this  
pax-eterna

coloured tab when using controller only on one track?

Recommended Posts

It's the thin coloured bar that appears at the far left of the tracks pane when a controller is being used. I can get the controller to work on other tracks but the coloured bar seems to be only available on one track?? I can move this to another track but I cannot seem to get multiple tracks included

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, pax-eterna said:

It's the thin coloured bar that appears at the far left of the tracks pane when a controller is being used. I can get the controller to work on other tracks but the coloured bar seems to be only available on one track?? I can move this to another track but I cannot seem to get multiple tracks included

I just did it, but honestly I don't know how. I had given up trying, moved onto re-configuring an AZController configuration to try to reconstruct how I did the nanoKontrol transport buttons --> AZController --> Cakewalk Transport, and all of a sudden I had multiple tracks with the same color WAI bar.

Here's what I can tell you: I had one Control Surface set up and added two more. I could not figure out how to intentionally assign instances 2 and 3. I played with assigning transport buttons using an earlier AZController Preset. Before I started playing around with the Preset, all I could get was Move AZ Controller - 1 here.

Nothing I tried based on the reference guide seemed to help when I did it.  But maybe it did but didn't become available until I did something else within the controller setup.

Let me know if you figure this out; I could use it!

 

image.png.34564304a3c0e892af28ac6fe1af0b18.png  image.png.ae6325084766dd77a1234fd3cc10853f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

TBH I gave up in the end and just reverted to the AZController using this preset http://www.azslow.com/index.php/topic,283.msg1349.html#msg1349 

Only things to be aware of is that the NK2 needs be set to factory default , and to have the buttons assigned to "Toggle" and not momentary for all except the FF and RW tabs...apart from that I had to do no midi learn as all the sliders knobs and buttons worked using that preset. And interestingly enough, after a reload of Sonar all the tracks had the coloured tab??? I guess it was set somehow by the creator of that preset linked.

I won't mark the thread as solved though as I still have no REAL idea of how it is done..hahaha!

Edited by pax-eterna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice that someone else had an NK2 file that (with some tweaks) works with your workflow. Thanks for sharing the info on your solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...