Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'controllers'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Tutorials
    • Songs
    • UI Themes
    • The Coffee House v2.0

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 15 results

  1. I want to record controller data for notes already on a track. But recording them from an Impact LX88+ doesn't work. (Similar to this thread) Output sound is an outboard synth. 1. Set MIDI track input to LX88+ channel Omni or ch 1 2. Arm track to record CC1 modulation controllers 3. Hit record & record controllers in real time using the LX88+ mod wheel >>>Sound is muted??? Can't hear the notes being played<<< 3. Modulation controllers are recorded but affected notes are now white and silent 4. Play track but no sound is heard from the white notes where new modulation controllers were recorded >>>No tracks or take lanes are muted<<< 6. Undo all the above work and start over 7. Manually add CC1 modulation controllers on channel 3. (track midi channel) 8. All is good Edit: Record was set to Comping. Should have been SoS!
  2. Hi there, I just purchased a new Nektar Impact LX49+ MIDI controller to use with my Cakewalk by Bandlab DAW. Nektar works as a basic MIDI instrument (I can play my VST synths and occasionally map the knobs successfully depending on the VSTi) However when I try to use the DAW Transport controls (Play/Stop etc.) or use the sliders to control the volume in Cakewalk’s mixer, I have absolutely no response. I’ve downloaded all the necessary setup files for Cakewalk SONAR via the Nektar Impact website as a registered user and installed on my Windows 10 machine, and still nothing. I’ve also set up the Nektar Impact correctly as an ACT Controller in Cakewalk settings. Has anyone with a Nektar Impact been able to successfully get it ‘talking’ to Cakewalk and use it to control the DAW transport and volume sliders? It’s been very discouraging thusfar. Really appreciate your time and assistance! cheers
  3. I'm currently running CbB on Windows 10 (i7-8700K @ 3.7GHz and 16GB RAM) through a Behringer U-phoria UMC 404HD, but would like to upgrade. I'm considering two possibilities, if I can determine if either are worth it: 1) Mackie MCU Pro and RME Fireface UFX II 2) Mackie ProFX22 v3 mixer with a built-in audio interface. The first option is about 5 times more expensive than the second, but how do they compare in workflow and output quality? Does anyone have first hand knowledge about how well the Mackie ProFX mixing console works with CbB? Giving due consideration to cost, I'm by no means wealthy, does anyone have an opinion on which is the better option? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Cakewalk by BandLab | Windows 10 | Intel i7-8700K @ 3.7GHz | 16GB RAM | Behringer U-phoria UMC 404HD | Universal Audio OxBox | Line6 POD HD500X | Roland Juno-DS 88
  4. Request to display position text when working in the Controller Pane area. Currently the line remains but the text disappears.
  5. Hi altogether, as a relatively newbie to audio recoring I started with Cakewalk (I like the interface very much compared to any other DAW so far). Last week I bought an M-Audio Keystation 88 and connected it with USB to Win10 (1909). It is recognized by Cakewalk (newest version) as a MIDI device and I can play with VST-Instruments. Pitch is also working as expected. BUT: Neither volume control nor transport controls are working. The MIDI-device "Keystation 88" and "MIDIIN2 (Keystation 88)" are both activated. When I press the PLAY button on the Keystation, red light on the MIDI activity symbol in taskbar is blinking and Cakewalk seems to recognize sth. because the hourglass comes up and Cakewalk freezes. After around 10sec it reacts again, but nothing else happened. After that presses on the transport button do not repeat the hourglass nor any other reaction (only red lights on taskbar icon). After long trials I loaded MIDI-OX. I can see MIDI triggers from both MIDI-Ins that come with M-Audio USB. Controls are coming through IN2. Why can Cakewalk react properly to the normal keys and have then a problem with the control keys? Another try was the connection of a Nektar Panorama P1 Controller. All the same: With MIDI-OX I can see all the activity, also in the taskbar, but in Cakewalk the same inital freeze and no reaction to anything I start on the P1. I have already renamed TTSEQ.INI. Attached are 2 screenshots. Sorry, I use the German version. 🙂 But should look the same in English. Have I done anything wrong? Or is there another option to activate the transport controls? I tested both ACT and Cakewalk Generic Surface. All the same. I wanted to test some other Controllers (have KORG, Presonus and Behringer here) this weekend, but if that simple thing is not working I stop before I unpack all the other controllers. Perhaps interesting detail on the outskirts: I tried SoundBridge DAW and there was no reaction either. Some environmental info: i7 8700, Asus-Board, 16GB, 3 SSDs, AMD RadeOn RX 580, Presonus Studio 24c interface, Any help is very much appreciated.
  6. I just upgraded to the latest Cakewalk. I don't know if this is a regression, or a bug I just never landed on before, but I've got a MIDI track that uses CC4 Foot Pedal to control volume, which is initialized to some high value at the start of the track. If I stop playing and then restart, I hear nothing until eventually it encounters another CC4 event, at which point the sound starts again. So it's behaving as though the chase isn't working, even though I've got it enabled. The screen cap below shows the events at the beginning of the track. It starts with CC121 (All Controllers Off) followed by a few controllers including CC4 that have non-default values. The first note is almost 13 bars into the song. I thought perhaps chase is only supported on a few controls, not including CC4, but if I stop and then restart playing just before the first Note On, I hear the sound, so it is chasing. If I stop and then restart after the first Note On, I don't hear anything until the much later CC4. Is there some stingy limit to how far back it's willing to chase? Is this new in this version? I really need it to chase all the way back to the beginning of the track (or until it finds a CC121).
  7. With MIDI-OX, is it possible to reprogramme a Roland DP-10 pedal with CC messages to allow for half-pedalling (or half-damper) when using a Roland A800-Pro midi controller? I don't think the A800 natively supports half-pedalling and I'm hoping MIDI-OX could provide a work around. Thanks to anyone who might have the solution!
  8. I’m missing field in act that lets me choose buttons (1,2,etc.) from drop down menu to assign actions. I looked in my old versions, Sonar x3 and it’s present. Anyone else notice this? This is in the default preset. Also, have any of you know where I can find a copy of the old Mackie control surface presets? I must have mistakenly renamed or lost. I dont want to reinstall entire program. I was a registered user of sonar platinum before bandlab rescued it. Kudos to them. Great program and support for it.
  9. Natalia

    Alesis V25 doesn't work

    Hey! I recently bought Alesis V25 controller and I can't make it work with Cakewalk. Though it works just fine with Ableton Live. I set up everything as in every instruction I found online. Still I don't get any sound. I'm new to Cakewak so maybe I'm just doing something wrong. Please help. 😭
  10. Hi all I have a Roland A800 controller which has the rather irritating spring loaded modulation lever rather than mod wheel. As soon as I use this (as this afternoon with Garritan Personal Orchestra) it reduces the volume of the VST at the 'at rest' position and I can only get a reasonable amount of volume if I push it and hold away from the at rest location. As I mention it is spring loaded so if I leave go of it it returns to the base position. If I don't touch it volume is fine but I thus cannot use it for orchestral swells etc. Could anyone give me some advice on this please as it is really frustrating - I've been putting up with it for years as I don't perform live but it is annoying! I tried moving the modwheel controller in the Garritan GUI to a higher position but it just reverts to a low volume as soon as I touch the lever again Thanks in advance
  11. I've been having troubles getting full integration with cakewalk with the Nektar Lx25+ unit. been talking with Justin over at Nektar and he's stumped. drivers installed in the correct place, correct settings in shared surfaces. midi IS getting thru, i can play a vst. all controls showing midi action in windows midi display. but fader/transport/and knobs not activating anything. Justin wants to know if anyone with Cakewalk has any imput with this. it's a communication thing, almost like something needs to be turned on in the software? thanks jim
  12. Hi, Does anyone use an Arturia Controller with Cakewalk? I got the Keylab Essential 49 and would like to use the transport controls, and as many other physical buttons that I can. However it doesnt come pre-mapped for Cakewalk. I went to preferences and tried all 5 presets (Act Midi Controller, Cakewalk Generic and Mackie Control, XT and C4) and no luck. Any help would be greatly appreciated.
  13. What can I do if I'm the only one having these issues? I have a Nektar LX88+ that behaves sporadically in Sonar X2, X3, Plat, & CbB. It behaves normally with X1 & all other DAWs on my system. Nektar says it behaves normally with their copy of CbB. What could be causing this?: 1. "Patch' buttons don't cycle thru the Synth Rack as they should. 2. 'Patch' buttons act like Play/Stop buttons. 3. "Inst' button only brings up one instrument even when a different one is selected. 4. Control Bar displays computer code characters in the middle screen instead of instrument name.
  14. In prv and the controller window there can sometimes be more controllers than just velocity. I've seen it when using my waves tune to get midinotes from an audiofile and importing a midifile from the web. Waves tune produced a wheel controller which i wasn't interested in. I used the erase tool to remove all events in the controller. It seems that's the only way to get rid of the controller and not just hiding it. Maybe there's a workaround for this too which i don't know of? How about a rightclick option to delete the controller or its events?
  15. Hello! I try to automate the stereo balance of the track by LFO using MIDI Shape shifter. I found this instruction http://forum.cakewalk.com/FindPost/3198292 OK, Octave down/up works fine. But nothing happens when I try to pick preset "LFO" fnd attach the Pan fader to MIDI CC 7 Ch 1. What am I doing wrong? There's a photo of my adventures
×
×
  • Create New...