Jump to content

RICHARD HUTCHINS

Members
  • Content Count

    330
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RICHARD HUTCHINS


  1. Hi,

    This is annoying me now so I thought I would ask what I am doing wrong. I click anywhere on any track and the time ruler ( vertical line) appears where I click. so far so normal.  I then do lots of stuff like open new track, record something whatever, ( not sure what causes this to happen ) and now it wont appear unless I click right at the top of all the tracks where the time is displayed. So I am doing something to cause this but what am I doing? Not the end of the world but irritating and it slows me up. 


  2. Hui,

    I have a completed track and am now adding vocals. On the meter the signal seems fine, no clipping, maybe reading 12 peak. All by the book. But on playback its far too quiet, drowned out by other instruments. But the other tracks are all set ok with no peaking or distorting.

    I can get the vocals louder but of course it is then in the red and distorted. Any obvious errors? ( I route the mike through a small Yamaha mixer MG82, and from there to a Steinberg interface, maybe that's a problem? I do this as my mike lead isn't a jack and doesn't fit the Steinberg input jack. ( Amateur hour I know)

    • Sad 1

  3. Hiya

    Okay, getting there but not quite. Ive attached a screenshot. I've added a new track ( instrument) and set the input to Steinberg Midi Omni. It now records from the Juno as a Midi track so far so good, I can see the midi notes.

    But I cant hear the resulting recorded track on my headphones. As to Output choices, Steinberg or New Drum Map are the only choices on the drop down for the output. So I chose Steinberg.

    And there my feeble knowledge base runs out!! I've a feeling I'm nearly sorted though!

    Capture.PNG


  4. Hi all,

    I have a Steinberg UR22 interface set up as my input and output interface. I want to play my Juno as a controller keyboard for MIDI but I'm struggling. Preferences for Midi input and output devices show the Steinberg. No sign of the Juno? I am using a MIDI cable from the keys to the interface, not a USB. Obviously missing something simple as usual, so how do I get my Juno to trigger the midi? It all works when I use the virtual instrument in Cakewalk , clearly I havent grasped this at all!


  5. Sorry, to give more info, I've just found what may narrow it down; it seems to relate to my drums track, using addictive drums. But the signal is ok at around -12 no peaking or red meter? Things improve when I mute it, and the crackles return when I un mute...but I dont see why this should happen?

×
×
  • Create New...