Jump to content
Jon Gottlieb

How do i fix this problem?

Recommended Posts

A round trip latency of 25 is normal for so, so interfaces. Both my Tascam us1641 and my Scarlett 6i6 run around there when I'm using a Safe buffer size. I just got this antique M Audio fast track pro along with a PA system and a bunch of junk someone actually put out on the curb with a FREE sign on it. SM 58, 3 Nady wireless systems and best of all a Rexx model 602 pre amp.. Anyhow you can see my screenshot and the reality of crappy interface specs. 

I don't know how old your interface is but if it's older Behringer then toss it out and get something new that works with W10.  And while your shopping a little more RAM wouldn't hurt either. 8 Gigs is sort of bare bones. 

Anyhow the RTL has no bearing on transport responce time. Mine stops and starts instantly.   If I put a million plug ins in a project with only 8 GB RAM I think my computer would freak out and stall like that. It too busy coping so it ignores you. 

 

2019-12-08.png

Edited by John Vere
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Jon Gottlieb said:

Okay, but where can i find it? 

Close all other programs/apps and use Cakewalk as the only program.

Then you know if your mouseclicks is eaten by another program or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, John Vere said:

A round trip latency of 25 is normal for so, so interfaces. Both my Tascam us1641 and my Scarlett 6i6 run around there when I'm using a Safe buffer size. I just got this antique M Audio fast track pro along with a PA system and a bunch of junk someone actually put out on the curb with a FREE sign on it. SM 58, 3 Nady wireless systems and best of all a Rexx model 602 pre amp.. Anyhow you can see my screenshot and the reality of crappy interface specs. 

I don't know how old your interface is but if it's older Behringer then toss it out and get something new that works with W10.  And while your shopping a little more RAM wouldn't hurt either. 8 Gigs is sort of bare bones. 

Anyhow the RTL has no bearing on transport responce time. Mine stops and starts instantly.   If I put a million plug ins in a project with only 8 GB RAM I think my computer would freak out and stall like that. It too busy coping so it ignores you. 

 

2019-12-08.png

I'll try that. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, John said:

I don't know if a child window is going to show up that way. 

ctrl-tab for child windows, alt-tab for app windows (is the windows standard)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey, guys, could someone help me because I recently got an (a dropout has stopped the audio engine (1) and I know I have to increase my buffer size but it doesn't work it's stuck so my worries are if anyone knows how to to make it work I will be grateful thx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...