Jump to content
jimlynch22

<Ripple Edit All> unexpectedly deletes clips

Recommended Posts

Perhaps I don't fully understand how RIPPLE EDIT is supposed to work, but this example in the attached screen shots seems incorrect to me. 

 

1225393804_rippleeditscreenshots.png.a530d62306f567bb8ff1277dd6c6f088.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a bug, it's working correctly. 

When you Ripple Edit All to the left,  everything between the destination point and the start of the dragged selection is deleted, and overwritten by everything from the start of the dragged selection to the end of the project.

What results were you trying to achieve?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I try to use ripple edit when I have a clip or clips with multiple time signatures, or tempo changes or markers that I want to copy or move, and preserve those attributes at the destination.  What is the intended use for ripple edit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/7/2021 at 5:00 PM, jimlynch22 said:

I try to use ripple edit when I have a clip or clips with multiple time signatures, or tempo changes or markers that I want to copy or move, and preserve those attributes at the destination.  What is the intended use for ripple edit?

In this case you should use Copy Special /   Cut Special  / Paste Special , and ensure tempos, markers and key/meters are checked.

Ripple Edit All causes everything in the project (including other clips) to move along with the thing you're moving. 

In the case of Ripple Edit All Delete, everything in the project in that time range will be deleted, and the gap it would have left is closed up.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...