Jump to content
mibby

FREE: Orange Dual Terror form IK Multimedia

Recommended Posts

It is, I just checked. So it's a moot point for those of us picking the Amplitude Orange collection in the GB, but still nice!  I just learned there's a bass amp in the Orange Collection too.  Can't wait to try it out!

  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, telecode 101 said:

its good freebie if you dont own Orange. I think they gave this away before though.

Wasn't that the Tiny Terror, which they have a way not too long ago? 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

The real Tiny Terror is an amazing amp, sad that they're not making them any more.  I went low wattage a while ago and haven't looked back.  I do not have the handwired edition that we modeled but I do have the Korean-made version before they moved production to China if that means anything tone-wise but I couldn't tell you.  I've only played this one I have and the model we did of the handwired version.

For real amps my other low-wattage choice is a Fender Blues Junior which also sounds really great.  I have used both in an A/B/Y setup with the Tiny Terror as the dirty side and the Blues Jr as the clean side and it worked very well.  The Tiny Terror responds well to certain types of pedals and I was using boost, overdrive, and/or EQ pedals in front of a Tiny Terror like you'd push other amps and get to the "almost channel-switching" kind of vibe. But it really starts dirty for me even though it has some clean headroom.  I had better success pushing a mid-boost, standard overdrive, standard booster (the Seymour Duncan with a pretty insane max boost - ignore the "pickup simulation" part on that one IMHO - plus I used to have an old LPB-1 but it was NOISY), and a treble booster.  Those all worked pretty well with it.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Peter - IK Multimedia said:

I used to have an old LPB-1

Damn!! I had one too. Way back in the day. I bought it from Lafayette Electronics through thier mail order catalog!!!

It was the one that plugged into the input of the amp and you plugged your guitar into it.. It had a switch on it too.

Yeah it was noisy... but back then, it had the sound!!!

I had it running into an old 10watt Klamazoo (Gibson) amp.

image.png.e6f441eb90101cbc4e3a663c2ea20747.png

Edited by Grem
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone else had problems getting this amp due to Custom Shop not updating to the current version?

IK Manager will only reinstall CS version 2.0.0, which IK Support told me is the older version....they could not provide me with a link to the latest version and I have scoured their website to no avail.

Thanks Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2021 at 2:57 AM, Grem said:

Damn!! I had one too. Way back in the day. I bought it from Lafayette Electronics through thier mail order catalog!!!

It was the one that plugged into the input of the amp and you plugged your guitar into it.. It had a switch on it too.

Yeah it was noisy... but back then, it had the sound!!!

I had it running into an old 10watt Klamazoo (Gibson) amp.

image.png.e6f441eb90101cbc4e3a663c2ea20747.png

Ditto for the LPB-1!!  Loved that thing when I first got it:) It’s long gone now, but the reissue isn’t too bad.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, MGC59 said:

Has anyone else had problems getting this amp due to Custom Shop not updating to the current version?

IK Manager will only reinstall CS version 2.0.0, which IK Support told me is the older version....they could not provide me with a link to the latest version and I have scoured their website to no avail.

Thanks Mark

Uninstall the old CS version using Windows "Programs and Features", then run AmpliTube 5, and click on "Custom Shop" from the AT5 GUI.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LAGinz said:

the reissue isn’t too bad.

I was wondering about how that sounded when I saw it was available again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Julayla Tovah Grimaude said:

Is there a reason why loading the amp head results in white noise being generated every few seconds?

Have you tried logging out from Amplitude and back in again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...