Jump to content
Sasha Mon

Need help getting the roland VS-700C working

Recommended Posts

Anyone out there have success using the 700c??  just the console. i installed the 2.0 driver...? i used to have it working...im on win 7. i also am a SPLAT long time user

please help:)

 

mahalo!!

 

sasha

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have mine working along with the VS 700R. It should work no problem when you go into preferences>>Control Surfaces  and choose CONSOLE (VS-700) for your in and out. I used the latest driver available on the roland site https://www.roland.com/global/support/by_product/v-studio_700/updates_drivers/

If your using console only I think there is a different driver since you're not using the rack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you've got the dip switches on the console set for separate operation, but it should work, provided you've got the driver installed and you set the surface up in the Preferences.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aloha,

 

thanks for replies. still working on getting the right driver...

2 hours ago, dahjah said:

I have mine working along with the VS 700R. It should work no problem when you go into preferences>>Control Surfaces  and choose CONSOLE (VS-700) for your in and out. I used the latest driver available on the roland site https://www.roland.com/global/support/by_product/v-studio_700/updates_drivers/

If your using console only I think there is a different driver since you're not using the rack.

it did not give me the option to chose 700c as controller but was a midi device.....

 

1 hour ago, Jon Sasor said:

Make sure you've got the dip switches on the console set for separate operation, but it should work, provided you've got the driver installed and you set the surface up in the Preferences.

my dip switch is ok..the 700c was working but motherboard recently died so reinstall being tough..ill keep trying and also having help from cakewalk support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I had the console before the I/O. Big trick is to make sure the dip switch on the back, far left, is UP if you are using it only as a console, down if using it with the I/O. Install the correct driver (theres a different one for console only operation) still available on the Roland website, and plug the USB cable in when prompted.  After its installed, make sure the CONSOLE midi ports are enabled and install the control surface. If the console surface was already installed, remove it and add it back in, setting all ports to CONSOLE (VS-700)    The headphone jacks don't work without the I/O, BTW.

Edited by StudioNSFW
clarification and additional information

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...