Jump to content

Recommended Posts

Hi there, I am a total newbie to DAWs and Cakewalk, and I'm having trouble in which I cannot hear the notes I play using my MIDI controller, but only when I am utilizing the different instruments that come with the DAW. When I just add a new MIDI track, I can hear the basic grand piano just fine, but the moment I change instruments, no audio. This is especially strange, because the visualizer shows that input is being detected. I tried linking the sampling rate of my windows speakers to the sampling rate of the project (this was a previously discovered fix for this issue), however it still has no audible output. If anyone can help me out here, that would be awesome. This program seems great, just gotta put in the work to learn it.  

(I added the tag bug report, just in the case it is a bug, but I understand it is of course more likely user error)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dane,

Can you describe how you are changing instruments?  If you are using Replace then it should be working correctly.  However, if you are inserting a new track with the new instrument then you could have a number of causes.  For instance, you may not have Input Echo active or the outgoing routing may not be complete.

Kind regards,

tecknot

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried both adding a new instrument track, as well as changing the instrument in the bottom left, by the sliders. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...