Jump to content
Sacalait

Master Bus is STUCK at 6 and CANNOT BE RESET TO 0

Recommended Posts

I noticed yesterday that the output volume on the master buss is literally STUCK at 6 and I CANNOT get it back to zero!  I even re-installed the application and nothing's changed.  Anyone have any ideas?  I'm stuck until I figure this one out.  My laptop works fine but this is my studio PC.  Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weirdly, if I delete the master bus and then create a new one, it doesn't change.  BUT, if I create another bus right below it, I can change the volume (or adjust it to zero).  So the first bus (in the section below the tracks) is ALWAYS stuck at +6!  If you look at it in the console view it's slightly "wobbling" fast.  So my workaround at the moment is to create a bus below what would normally be the Master and assign all the tracks to it.  Weird stuff man.  A first....  I've been using Cakewalk for over 20 years.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just spit-ballin' here: what happens if you create a volume automation lane for that master bus and set it to 0 db (or -12 db; or +3 db)?  Does the errant master bus respond to any volume automation?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well...  it's a bug in the user...  I accidentally must have hit the slider on my APRO (midi controller).  and it was "stuck" at 6.    I appreciate martsave martin's response.  I'm good.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sacalait said:

Thanks JamPro!  I figured it out (see above).

I'm glad you got it worked out.  :)  Onward!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...