Jump to content
  • 0
dePUNDIT

Issues with input gain knob

Question

Posted (edited)

Let's say I have a track and I've set the input gain knob at -4db. Once I freeze that track, the gain knob returns back to 0db. Now imagine this happening across an entire mix. That's what I've been experiencing and no! Unfreezing the tracks doesn't return the gain knob back to my initial settings. 

How do I go about conquering this? 

Edited by dePUNDIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
Posted (edited)

You had my curiosity. So I tried this and I do not have the resetting issue. The Gain defiantly jumps to 0 after the freeze, but it returns to 4.1 when I un freeze. 

Set Gain to 4.1 

364533039_Screenshot(47).thumb.png.1b9bd728284c7cb0088daa614a210aa1.png

Freeze Synth- note gain is now 0 as you reported

12883634_Screenshot(48).thumb.png.70cdad1d2c732e4b3bde55dc87fce60d.png

Now unfreeze synth and the gain returned to 4.1- it did have to think for about 10 seconds first. 

1650434184_Screenshot(50).thumb.png.86e06b12d4d27458f6a9e02f506197ea.png

Make sure you are using the most updated version of Cakewalk etc. And possibly this only happens with certain VST instruments. So not a Cakewalk issue as far as I can tell.

And just so you know,  I also froze an Audio track and same results. I also tried 6 different VST instruments including a 32 bit. I even tried adding Automation to a track. 

 

 

Edited by John Vere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...