Jump to content
  • 0
dolt009

Recording Error

Question

I'm using a Mackie DL16S and I'm new to cakewalk. I stopped the recording for a break, saved the project and then began a new recording in the same project. I had 11 tracks armed. The first time every other recording had a hard to describe  "garbling" distortion. It is  not clipping distortion and it is an intermittent problem. I would any thoughts the forum has. 

 

Update. I've added a one minute selected export to demonstrate. As you'll hear all was recording great. We stopped for a break. I saved. When we came back to it a few minutes later all settings were unchanged and yet this error is capture on all tracks. Please help me identify this error. 

Thank you

Error Example at 34 seconds.mp3

Edited by dolt009
Added Mp3

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

First run latency monitor to see if your computer is running correctly for audio. 

https://www.resplendence.com/latencymon

Second- https://loudaudio.netx.net/portals/loud-public/#search/exact/dl16s

I don't see a ASIO driver here. Did it not come with a driver? If this is correct then you will have issues like your discovering. I don't think Mackie ever supplied a good driver. 

But for recording a live multi channel tracking session you should not have issues just recording. I have recorded 16 tracks live with a 2008  Laptop and a very old Tascam interface.  Recording audio is a very low demand and latency is not involved. But for overdubbing and editing  you need low latency and best to then switch to a good audio interface. For that you only really need 2 channels. Even a Focusrite Solo would work.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That sounds like an audio driver issue for sure. An no you cannot fix that. 

Lesson learned. You need a bulletproof system for live band capture. Test the system first. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That's  the curious part because it doesn't do this everytime. One session  we captured the error was on ever other recording. 

 

Thanks for the tips.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...