Jump to content
Mateusz Frankowski

No audio in Cakewalk while using discord or youtube

Recommended Posts

Hey so a little more in detail here. I wanted to try Cakewalk i really like the UI and everything about it so far so I want to stick with it. The thing is I tried using it while being in a discord call and then launching Cakewalk and to my surprise there was no sounds. I checked and in output it says "Asio4All v2 not connected" and in Asio panel it says that another app is using it (it must have been discord). I use a Creative Soundblaster SBX Pro Studio and I have my headphones connected to it. I turned off the thing in Windows that let's one app take control over it and checked the audio format is 16-bit 48000Hz. I set that in Cakewalk (for the thing that said what new project be set as) and still there is no sound. Also sorry if my English is bad I hope you can understand what I meant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, CJ Jacobson said:

You have to check and enable 'share drivers with other programs' in the preference menu of Cakewalk

Where exactly can I find this option? I turned on advanced options but I can't seem to find it :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

In mine, i click the preference button on top of my screen in my DAW GUI. But your can be different as you can configure how the menus are displayed in your DAW GUI

Edited by CJ Jacobson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...