Jump to content
Ryan Sheeler

Melodye 5 - Region FX stops audio engine

Recommended Posts

Hi all I am using Cakewalk under Windows 10 64-bit with a Tascam US 2X2.   I just installed the Melodyne 5 upgrade.  It works well but I notice with one glitch.  When I apply Melodyne as a Region FX - it will temporarily hang and stop the Audio Engine.   And I cannot restart the Engine by clicking it.  I have to close and re-open the whole project.   But once I do that it's fine, I can edit the region with Melodyne and be on my way.   Anyone else had this little problem?    thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Max Arwood said:

I have not seen this.

Max Arwood

 

Did you update to ->

Melodyne.5.0.1.003

Yes I did - and that is what I have been using.   Sorry for not being clearer before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ryan Sheeler said:

Yes I did - and that is what I have been using.   Sorry for not being clearer before.

Not having this problem. Working smoothly. I should have said Melodyne Studio. Which one are you using?

Max Arwood

Share this post


Link to post
Share on other sites

it happens regardless of buzzer size.  I typically run my buffer right in the middle somewhere around 128-256 at all times.  But in this case, I tried it at the extremes on either level, and it made no difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am seeing this also.  I upgraded to 5.0, when I choose a clip to edit, I get an audio engine dropout and can't get the audio back or the transport to move. This happens more often then not. I have to close Cakewalk and reopen but that doesn't fix the problem. Melodyne does open but is operable but the transport won't move.

When I first installed the upgrade, it wiped out all of the plugins in Cakewalk Plugin manager and I had to scan again to restore.  Some clips work ok, others always fail. I sent same info to Melodyne support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think Melodyne was made to insert region effect while playing. Is that what you are doing? I usually stop playback,  cut the section away from the main clip (to make it smaller) , create edit region . Then in Melodyne I edit and tweak the notes - play the clip a few times, exit melodyne, bounce the clip and continue.

I have used this procedure from version 1 through version 5 - Never had problems this way.

1 Too big of a clip - asking for problems - cut up sections

2 You don't bounce it when finished - same asking for problems - It will probable open ok next week and it might not - don't have to Re-Edit stuff - once is enough LOL!!

Hope you get it figured out.

Max Arwood

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got it figured out.   Melodyne was able to fix it for me in their latest 5.001.003 upgrade that came out a few weeks ago.  Thanks all for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...