Jump to content
Sign in to follow this  
spiffo

Multiple MIDI Interface Problem

Recommended Posts

Hi, I've got 2 MIDI Interfaces on my system which are a iConnectivity mio10 and a mioXM.

Windows 10 (64bit) is reporting the Ports with the same names, because if I go into MIDI-OX I can see 2 of  DIN 1,2,3 & 4 in the Input and Output Windows, which is correct?

If I run up Cakewalk though when I go into MIDI Devices I can see there are two of DIN 1,2,3 & 4  but only one copy of DIN 5,6,7,8,9 &10 in the Inputs Window. But there is only one set of DIN Ports in the Outputs Window, DIN 1,2,3,4,5,6,7,8,9 & 10.

So somewhere 4 Output Ports have gone missing!

Can anyone who runs multiple MIDI Interfaces shed some light on this for me?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I think I have solved it.

I've used the iConnectivity Auracle Software to rename every Port I could find to something unique, and those Port Names now seem to show up in Windows so I can identify everything.

A couple of reboots and now I can see all the Input and Output Ports in Cakewalk with unique names, I still have the old problem of all the Ports being out of order in Cakewalk and no way to re-order them?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, spiffo said:

...I still have the old problem of all the Ports being out of order in Cakewalk and no way to re-order them?

Hi spiffo,

You can use friendly names and rename your inputs and outputs in Cakewalk. 

Kind regards,

tecknot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...