Jump to content
John Balich

entered notes not aligning properly

Recommended Posts

when I enter a series of eight-note pairs, the last of the pair does not align to the proper timing. I use  the setting 0f 960 ticks per quarter note. The first beat of the song (entered by mouse) is 1:01:000. the next eighth note should land on 1:01:480. The notation shows the proper placement of this eighth note but it SOUNDS at 1:01:360.
This is constant. I am forced to enter the note and then click on it to re set it to  1:01:480. This constant misplacement is present at what should be 1:01:480, 1:02:480 , 1:03:480 and 1:04:480. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, John Balich said:

when I enter a series of eight-note pairs, the last of the pair does not align to the proper timing. I use  the setting 0f 960 ticks per quarter note. The first beat of the song (entered by mouse) is 1:01:000. the next eighth note should land on 1:01:480. The notation shows the proper placement of this eighth note but it SOUNDS at 1:01:360.
This is constant. I am forced to enter the note and then click on it to re set it to  1:01:480. This constant misplacement is present at what should be 1:01:480, 1:02:480 , 1:03:480 and 1:04:480. 

Are you entering notes in the staff view or the PRV?  If you are entering in the staff view make sure the staff is not too small, that can make it more difficult to get a note placed accurately.  I've never used PRV so can't help there..

Jerry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...