Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'playback'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Content
    • Tutorials
    • Songs
    • General Music Discussion

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 29 results

  1. Dear Cakewalk community, My cakewalk has started crashing when I play my project files. The music will play for approx. 2 seconds before crashing and exiting the software with no error message. Just to give some background: I was having issue with exporting WAVs of my project which was also crashing the software (exporting mp3 files seemed fine though). Anyway I think the exporting issue is fixed. I suspected this was due to workload or memory on the computer, so I went through my files and deleted unused files especially from my downloads folder. This was to free up space. All the VSTs that I use are also in a Cakewalk plug-ins folder. I have opened up crashlogs and it seems that Sitala VST is the issue. Here are some examples from the crashlog: EXCEPTION_RECORD: (.exr -1) ExceptionAddress: 00007ffa840e3973 (Sitala!VSTPluginMain+0x00000000003d6d33) ExceptionCode: c0000005 (Access violation) ExceptionFlags: 00000000 NumberParameters: 2 Parameter[0]: 0000000000000000 Parameter[1]: 00000000000000f4 Attempt to read from address 00000000000000f4 STACK_COMMAND: ~0s; .ecxr ; kb SYMBOL_NAME: Sitala+3d6d33 MODULE_NAME: Sitala IMAGE_NAME: Sitala.dll FAILURE_BUCKET_ID: NULL_CLASS_PTR_READ_c0000005_Sitala.dll!Unknown I have re-installed Sitala several times and it makes no difference. I was wondering if anyone has any advice on what to do? Other plug-ins I use are Surge, Molotok, TAL dub delay, and CamelCrusher. Interestingly my smaller project files seem to play ok even though these also involve Sitala, so maybe it is a performance issue? I never had issues before today/before I started exporting large projects as WAVs. Many thanks in advance, PS It has also just crashed when trying to freeze a track. The track used Sitala.
  2. Pleas Help !! I have already attached Playback and Recording Settings Screen Here. When i record the music on my USB microphone it will monitor good sounds and operate well with it but when It Comes to Play it will generate alvin Sound (sound got totally change instead of recorded sound). This is the issue while I'm facing Now. Please let me know the configuration changes to solve the issue. Best Regards
  3. I am unable to play any of my projects old or new because whenever I press the play button, I get a notice that says: "Unable to open audio playback device. Device may not support the current audio projects audio format or may be in use." I currently have the driver mode on WASAPI exclusive, and this has worked the entire year I have been using cakewalk. Changing the driver mode gets rid of the notification yet makes it so that my project makes no sound. I have no clue what to do and would really appreciate anyone's ideas. Let me know what you think I should do.
  4. Hello, looking for help to stop the metronome being recorded. My setup is a Yamaha P-125 connected to my laptop using the host to USB connection. I have Cakewalk installed on the laptop. I am recording an audio track not midi. After I record a track and select or un-selecting metronome during playback has no effect I still hear the metronome click. It seems the metronome is being recorded. It doesn't matter if I use headphones or the Yamaha built in speakers while recording the metronome plays during playback. When I add a track the input shows Yamaha Steinberg USB ASIO 2 in 2 out and the dropdown shows Digital Piano 1+2 S I am new to DAW's so please don't assume I know anything, please give step by step and easy to follow help. Just let me know if I need to add any other information. TIA
  5. Hey there. I'm a new producer trying to make some music on Cakewalk for the first time. I've been enjoying it so far but I have one issue I don't understand. I am using Komplete Control for some drum plug-ins and it has been pretty simple so far, aside from one issue. When I make multiple tracks for each piece of my drum loop, the playback will overlay each plugin effect even though only 1 effect is selected in that track. I don't know if this is an issue only I have or if I have messed up using my plug-in correctly. I'd love some help on this issue. Thanks!
  6. Howdy, I'm pretty new to using DAWs anyway, and I picked up Cakewalk since it seemed like a good free option. I keep running into the following issue: there are multiple MIDI tracks in the project, and at apparently random times, the instrument assigned to one track can be heard playing the MIDI from another track as well as it's own assigned MIDI. Upon some research of this issue, I found a forum post that suggested changing the inputs on the tracks. Most of the time, if I have the inputs to all the MIDI tracks set differently, the problem won't occur, but sometimes it still will, so this doesn't seem like a satisfactory solution. Beyond that, the most recent variation of this issue was when I tried File>Export>Audio... and exported as an MP3. I had all three MIDI tracks set to different inputs so that the different sounds wouldn't play the wrong MIDI during playback as I described above, but upon export as an MP3, the exported file very clearly has one instrument still playing MIDI from two different tracks. I don't know why the instrument assigned to one track would be affected by anything in another track anyway, and I definitely don't know why the DAW wouldn't export exactly what you hear in playback within the DAW, so I'm quite befuddled. Any help would be much appreciated!
  7. After updating to the most recent version of Cakewalk I booted up some old projects I've been working on but when I hit play it seems everything plays at half speed or slower, I was wondering if anyone else experienced this and how to get around it?
  8. Hello there. Recently I have been having trouble in regards to fixing a problem that is related with the BBC symphony orchestra plugin where in its track after 4 sec of playing it stops like it would just stop reading any midi keys I would write for it in its track. I would really would love some assistance regarding this as frustrating to deal with. Let me know if you need any other info regarding this. Thanks!
  9. Hi everyone, I just started using Cakewalk and I'm running into an annoying issue. I'm using my multi-effects pedal as audio interface (connected by USB) and I have my headphones connected to the headphone jack on this multi-effect I can hear my guitar when I play and even feedback from my pc (whatever is playing, the pedal is acting like a USB speakers) However, when I try to record a track, and then a second one with "Sound on Sound" option (or any other rec option for that matter), the first track gets picked up by the input and recorded back into the second track. Even the click track is recorded. In fact anything that is playing in my headphones is recorded back into the input. Please note that the pedal is connected by USB no jack, so there should not be any hardware misconnection. I've looked at all my settings (listen to mic is unchecked) disabled any other audio interface, read countless forums, I still havent find a solution. Could you please provide some help on this.? Thank you all,
  10. How can I make a piece of MIDI track sound as if each note were doubled an octave lower, but without adding new note events to the track? Please see the first attached image. In Cakewalk, the track is played back with the Windows default MIDI synthesizer, and it’s assigned the Accordion program. I want to mimic a mode (available with a register switch on a real accordion) where each written note actually sounds as a charmonic octave, with the second note added an octave lower. I can just double the notes, as shown on the second image, and this sounds satisfactory for my goals, but the staff (and the piano roll as well) becomes a mess and looks misleading, since I’m actually pressing double keys on the accordion, not quadruple ones. Is there an effect or another way to make the piece play back according to the second image while keeping actual MIDI notes according to the first?
  11. Hi, Sometimes when I press record, or try to listen to the track after just recording, all audio stops playing. There's a split-second click before all sound stops and all meters drop to the bottom. I have to wait 10-20 seconds for sound to come back and then it seems to be fine. This happens even with only a few tracks and minimal plugins. I once got a message for Audio Engine Dropout 9 and tried the suggested fix, along with other suggestions like increasing buffer sizes and number of buffers but it hasn't fixed it. Task Manager doesn't report any wild resource usage. I am using a Focusrite Scarlett 2i2 interface and am running Windows 10 with 16GB of RAM and an Intel i7 processor if that is relevant. Any help would be appreciated, thanks.
  12. I am trying to use multiple instruments using Kontact on Cakewalk. I have them set up using the "instrument track per output" " stereo audio outputs"using 16 tracks. I've added them with each instrument being on its own output and midi channel in Kontact. In Cakewalk, the output for all is set to Master and the input I've tried numerous things. Using the omni input setting I get sound for a short period of time and then it stops especially after I record something. Using the All Input setting on various channels, sometimes I get sound and sometimes not. Using the Kontact midi channels I get no sound. It seems to be a problem with the channel settings though the problem does not occur consistently. I've also tried the single track setting and have the same issue . Any help or recommendations would be very helpful. Thank you!
  13. Another Newbie in need of help. i just recently installed Cakewalk by bandlab I'm doing fair but I just can't seem to get the midi working. nothing shows up in the input and output. The program is asking to choose there nothing to choose. Can anyone help me? I have a keyboard connected to a Focusrite 212 connect to laptop. Thanks in advances
  14. Hi, Everyone! HAPPY NEW YEAR! I have 2 images below: they are each showing that that my MIDI trax (and audio Metronome track) are visually aligned. However, when I play it, I do not hear beat one of first playback measure, until its on beat two. Which, of course, throws the timing off. So, when I'm listening to the metronome track in solo, for example, the STRONG beat is always falling on beat 2. If I close my eyes to record other trax, its ez enough to follow along and record: but not have the visual line up with the audial is a bit disconcerting. Anyone have a solution? This has been going on for about a week, and for the life of me, I cannot figure out what I've changed, if anything. Thanks, Kevin
  15. While laying down a audio track (guitar) and also while listening to all the tracks after recording, the overall sound fluctuates between sounding a bit bassey to sounding more clear. It typically happens about halfway through the recording and at times will go from bass to clearer to bass again. This happens with all the tracks at the same time. Is it possible that the drivers aren't working properly? This did not happen when I was using Sonar, before changing over to Bandlab. Thanks for your time. Joel
  16. Hello guys. I would like to propose a feature that will allow the user to make the playhead stationary when playing the track instead of the waveforms moving. This would be very helpful in monitoring tracks. Thanks.
  17. Hi, My projects seems to be changing pitch automatically during playback. Its starts playing normal and then its like the pitch changes or the tempo slows down or something. Anybody know why this might be happening?
  18. My project has randomly started "cutting out" during playback. The weird thing is it changes places every time. For example, I will hear the sound cut out at 2.10 so I replay that timestamp and it doesn't repeat. But if I keep listening it will cut out at a different spot. Every time I try to pinpoint the cutout it changes. It's not a full audio cutout, its almost as if the level is lowered for one second or so. I've tried importing other tracks and it happens to them as well, always in different places. I'm also not getting any dropout messages and I can't see any change in the waveform where the cutouts are happening. I exported the file to a .wav file to master it and the cutouts happen in the wave file as well, but at least they stay in the same place. Happens in mp3 format too. I've restarted my computer and rebooted everything but nothing works. I'm starting to think I'm going crazy. Help!
  19. So I got everything installed alright, got a few plugins that sound great, everything's great except----- every time i hit the play button, it plays for .8 of a second and just stops...... idk how to fix it or what it could possibly be.
  20. Hi there, 10 year+ user of Cakewalk/Sonar here, and lately have been experiencing a very strange and very frustrating problem for the first time. Whenever I record anything into the DAW, whether it be on a MIDI keyboard or on a guitar, when played back it is noticeably ahead of the beat. For example, if I lay down a rhythm guitar part with a lot of 16th notes over a drum loop, it sounds super locked in while I'm recording, but when I play it back it sounds whack. It is a small differential, but big enough for me to have noticed. Same goes for MIDI. I've adjusted my buffer several times, restarted the software and the computer just as many times, and still no luck. Has ANYONE experienced this issue before? Beyond frustrating as I can't really record anything until it's sorted out. The interface I've been using recently is a Focusrite Scarlett 4i4. Thanks!
  21. In playback, the cursor moves in steps, jumping each time at irregular intervals. +/-10 steps in 5 seconds. I have no clue why. When stopping it returns to it's departure point. It repeats these steps in an orderly way, always the same steps. I'm new to Cakewalk, pls help.
  22. New to Cakewalk by Bandlab so I apologize for what is likely a basic setup question. I am using a Roland OCTA Capture audio interface between my Korg Kronos and Windows 10 on my laptop. I record a drum track then try to add another instrument on a secondary track and when I play it back after recording the two are out of sync by a very small amount. The sample rates are consistent between all components. Is there another adjustment that needs to be made in Cakewalk or my audio interface to compensate for the timing between playback and record? What am I missing???
  23. Hi, I recently got Cakewalk and have been recording with it. For past softwares, I have used my bluetooth speaker, a Klipsch KMC 3, as a monitor for playback. But recently, when I connect to the device, it does not play through the bluetooth. I know that is isn't my PC because other sounds come from it, just nothing from Cakewalk. The song still plays, but there is no sound. I'm fairly new to all of this DAW stuff, so if I left any key info out, please tell me and I can tell you what's up. If it's something with the drivers, I'm not very good with that stuff either but with a little assistance, I can learn what's the issue and fix it. Thank you. Note: When I first downloaded Cakewalk about a month ago, I did use the same bluetooth device for monitoring (I know it's not proper but it works for now). Except then, it actually worked. It has stopped working recently and I'm not sure why.
  24. Hiya Forum! Long time Cakewalk (SONAR) user and can't figure out when this feature changed/how to get it back. During playback, you used to be able to left click along the timeline in the Track window, and it would set a new location the now marker would go to after you stopped playback. It seems for the past while that when you click elsewhere during plaback, it jumps to that location and continues playing. Is there a setting to change this that I can't find? (looking in the 'click behavior' settings in the track window but can't find anything that works). Thanks in advance for any insight! Greg
  25. I'm recording with a USB microphone and a MIDI keyboard (both plugged directly into the computer with no interface) and the for the audio track that I record on with the microphone, there's an instant playback. With the MIDI track that I record on with my keyboard, however, there's a fifth of a second delay on the playback. I think it may be because the audio track has the output set to my headphones, but the MIDI track makes me use Microsoft GS Wavetable Synth as the output? If so, how could I make my headphones be the output for my MIDI track? I'm new to this so IDK I'm dum. ¯\_(ツ)_/¯
×
×
  • Create New...