Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'distortion'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Content
    • Tutorials
    • Songs
    • General Music Discussion

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 29 results

  1. Hi Folks, In the last while I have been experiencing a problem where I try to playback a track and I get a lot of distortion and the playback is slow. Sometimes it will clear up if you let it play for a second but most times the problem doesn't stop. If you stop the track and wait a moment it will usually play properly although I might have to do this several times. This happens most often, but not always, when I have an instrument plugged in and attempting to play along with an existing track. It will happen when I am only playing back but not with as much frequency. This shouldn't be a resource issue as it will happen while playing back nothing more than a stereo drum track. I am running Windows 10 on an Intel I7 @2.93GHz, 24GB of Ram. Any help would be appreciated. Cheers Jimmy
  2. Get 10% off all Blue Cat Audio products at DigiFreq... http://www.digifreq.com/digifreq/deals.asp#BlueCatAudio
  3. Get 10% off ALL Blue Cat Audio Plug-Ins --- discount code: DIGIF008 https://www.bluecataudio.com/ And find more discounts at: http://www.digifreq.com/digifreq/deals.asp
  4. Hey all. I've been dabbling with Cakewalk for the past month, enjoying it btw, but this one project, Track 2 (for reference), has been giving me constant issues. When I try to record vocals, I can only record for about 12-16 measures before the sound slows down, and the audio gets heavily distorted and almost impossible to listen to. Same exact thing happens when I listen for that length, and when I exported the file to a WAV, it distorts at a certain point (about a minute in). I've tried several things: changing the driver setup from MME to WDM, and ASIO, I've tried changing the buffer in Preferences>Audio>Driver Settings>Mixing Latency from 4 buffers in playback queue to 2 and 16 (2 made it worse, 16 was no different from 4). I've tried changing the settings on my VST instruments, switching out instruments, and that helped with a distortion problem I had alongside this, but not the whole issue itself unfortunately. I also deleted and reinstalled AUD.INI, and that did nothing either. If anyone has any suggestions, please let me know. Thanks in advance. -- Other (possibly important details): Computer: - OS: Windows 10 - CPU: Intel (R) Core (TM) i5-3320M CPU @ 2.60 GHz - RAM: 8 GB - System Type: 64-bit OS, x64 bit Processor - Storage: 1 TB Non-Cakewalk VSTs in use: BPB Cassette Drums 808 -- drums Dexed -- synth Distorque Azurite -- vocal stereo shaper Rough Rider - VST sound effect Xsub 808 - bass sub Tracks in use on the project: 12 P.S. If there's any other helpful information y'all would need, ask and I'll give.
×
×
  • Create New...