Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'crackles'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • News & Announcements
    • Product Release Info
    • Frequently Asked Questions
  • Cakewalk Products
    • Cakewalk by BandLab
    • Instruments & Effects
    • Feedback Loop
  • Community
    • Tutorials
    • Songs
    • UI Themes
    • The Coffee House v2.0

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 3 results

  1. Hi, I have this problem since the 2020.10 update. My usual configuration is with ASIO driver (is the only one that work well in recording in my PC) with buffer size 224, at 88.2KHz. My PC is Windows 10, 32RAM, i5 7gen. So, when I play my sessions in the audio tracks I have crackles sounds, but is only in play mode, the audio is clean if I run it in VLC for example. So I have no idea what happen, I tried change buffer size, reinstall, restart the DAW. And now with the 2020.11 update, the crackles sounds louder and all over the audio track. recording-20201117-180223.mp3
  2. Hey guys. So I've been using Cakewalk for a while no - no problems. But starting today, I've had a little problem with something - crackling. Before now this wasn't a problem. Cakewalk could run projects with lots of tracks and fxs and my cpu could handle it. But starting today, whenever I load in any midi track, even just one, Cakewalk says my CPU is at anywhere from 5-30% and starts crackling and even shutting down some times. Don't know how to fix, yall have any ideas?
  3. Hi, I had been hearing the sounds of "Rice Crispies" in my project.--that is, crackles and pops. I do NOT remember hearing it previously (at least in this project), though in the middle of this project, I did update to an SSD and a little more RAM (because of frequent crashes. I must add that as soon as I disable my reverb and a compressor type effect, the extra sounds go away. I did search this out on the Forum. I found an excellent thread, with many submissions, including a few by Robert E Bone. Thus, I anxiously went into the Preferences\Audio devices and clicked on the Asio Panel box. The setting was 256, so I inc'ed it to 1024, my highest setting. That immediately got rid of my crackles and pops, but it left me with something that I can't name. It sounds like, every 1-2 seconds, someone is completely turning off the volume of the audio track that I am soloing--that is, just for a split second, and then it goes back to the original volume. So, in essence, since the track is of my singing, my voice goes in and out. When I listen to the track without effects, this recurrent sudden loss of audio does not occur. Again, as I listened again tonite, it's not like the sound of the voice is suddenly getting softer, it's that it completely cuts out. I would say it lasts 1/3 of a second every 1.5 seconds, approx. Almost like some other wave is cyclically cancelling it out. I also tried to disable my Windows defender as well as another antivirus software I have, but that did not help. Those were other suggestions in that whole thread. I even tried what another person said: namely, going to "Audio\sync and caching," and trying different Playback I/O buffers. Mine was 256, and changing this setting did not help this problem. At least, I haven't had any crashes in the past few days. I guess I could just copy the voice and effects Bus, and forward it if anyone wants to hear what I am describing--or at least 8 measures or so. Thanks. LNovik
×
×
  • Create New...