Jump to content

Multi-Sonik

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Multi-Sonik

  1. Hello again. Continued a little while this morning, and compared the PC373D with other combinations of regular headphones from a surround bus "downmixed" to stereo using Waves' NX plugin. Generally speaking, the NX seems to be more accurate... So i'll have about 3 different setups to fool-"surround" and get used to surround workflows.
  2. Hello everyone. Just a quick comment: I decided last week to buy a new Mic/Headset combo for my regular work in IT... and I just thought about finally giving a shot to basic and affordable surround technology (well... simulated, that is...) So, after about 20 minutes online shopping, I chose the Sennheiser PC373D and clicked "order" and thought "hey, pretty shure it won't be usable as-is with any DAW... but i'll try it anyways". Well, got it today. Plugged it in 15 minutes ago, fired up Sonar (I know, but I always adored that name...), tried the WASAPI (shared) driver (never got anything to work properly with onboard audio devices ever before... or anything at all for that matter, even after 60 minutes of failed tweaking...) Well, the PC373D worked spot-on!! No snap-crackle-pop-fests going! Clear, un-interrupted audio flow right away. Sonar detected enough stereo outputs on the Sennheiser to allow myself to quickly goof around with 5.1 up to 7.1 configurations. I then fooled around using the surround panner and I thought it was actually pretty good (Ok... my first time ever on surround, but I could feel enough the movement in "space" and thought it was precise enough to actually try stuff out... I'm hoping that, from there, minor tweaks and validation will be needed when listening to this project on a real surround setup). ... Ok... Ok, sometimes I can hear some light flams or artifacts, but for now I would guess that's because I randomly connected the outputs instead of looking up a proper setup reference document (saying this because sometimes "panning" the audio "hard behind" seems to be more precise than panning "front-standard", so...) Just thought I should let you know. Who else is goofing around with surround headphones? I'll test my Waves NX plugin later. 😉
  3. Thank you both for your replies. Very helpfull.
  4. Hello Cakewalkers I saw, a couple of months ago, a post on why it is not currently possible to update the startime of a video / movie file imported in CbBl. (If I remember correctly, had something to do with the file type or codec or the selected playback engine...) I just cannot find it anymore. My google searches outputs articles dating from around 2014... so... Can someone help?
  5. Quick update: I did a full uninstall / re-install of the driver/software package (V4) and it seems to have sorted out my problem. Do not know what happened under the hood, but hey... works now.
  6. I've been almost inactive in the last 8 - 10 years... trying to get back into DAW-Shape 😉... 

    But hey, I've bought a Waves impact server, so.... time to get it out of the box!

    Currently working to re-populate my "vault" with past productions and working on my DAW chops again.

  7. Yep. Same thing over here (quite frequent in fact). Had that issue in the last few months.... On my end, I cannot also re-order the tracks in the TV .... I must go back to the console view to re-order tracks. Some time ago, I could toggle the auto track zoom on and off and that corrected the glitch. But now, even that is not working anymore.
  8. Hello! After installing the latest update (V4) for Tascam's US20x20, i'm noticing strange behaviours here: - On tascam's mixer panel, the analog strip meters are not functioning except for a specific set of channels. - All of my ADAT channels seems silent at the moment. No signal at all seems to go through. Anyone else experienced problems?
  9. It would be nice to have some sort of scripting language implemented back into CbB. When looking at other daws that support this it looks really usefull. Anybody here knows if it would be possible? If so, what language already out there is most likely to be accessible / compatible for both the Bakers and us, end-users?
  10. Thanks for this great forum (I've always liked it more to FB groups). I can see that some of the power-users from the original forum are already active here. Now... I wonder if Anderton will show up here someday... always loved his excellent posts. 😁
  11. The PC gui has always been kind of a "feature throwback" IMO. Although the modules themselves sounds great and are great additions, I always felt that their workflow is bulky. I miss the features found in the other VST plugin window, like: Being able to A/B two sets of settings within one module Being able to load a preset in one module Being able to ctrl-drag a module to other tracks Being able to freely move the GUI around (especially for the QuadEQ) In other words, I just feel like to many practical features were sacrificed in order to look like "hey... we can also sound vintage and make you feel like you're back in a classic hardware studio from the 70's" (Thanks to Roland... while they could have just made good stock VST plugins instead of having us manage two different FX signal flow... LOL...) But... they DO sound good... so, this is just my two cents... 😉
  12. Try out the LP-EQ from Cakewalk and nest it inside an FX BIN pro channel module. Configure control knobs to taste and VOILÀ! (God I feel like an Anderton clone right now... ) These LP-EQ and LP-MB are BEASTS! I love them. (just make sure that the EQ is not in the linear phase mode...)
  13. By the way Steev, I bought the Impact server about a year ago... but have not yet completed the setup for various reasons. I'm getting back to it now, hence my posts...
  14. Well.. another update, now for no obvious reason all my waves plugins are now showing up in Sonar's browser... I'll obviously have to find which folder I am scanning that are causing theses duplicates... But at least I can see and use them.
  15. Are you using Waves' StudioRack plugins as well? When Sonar scans the stereo and mono version does it take forever for you? on V9 here it is really long but usually it goes through. I'm wondering because on my end I am not encountering the problem you're talking about on my V9. I'm juste trying to see if some of these behaviors can be found on both V9 and V10 versions.
  16. Thanks for the tips Steev. I'll look into this soon. I have some reading to do I guess.
  17. Thanks for your replies, Steev! But I just had a DOH! moment here. Seems like the Diamonds plugins are installed but are NOT showing in Sonar's media browser. These are only avail from within the StudioRack plugin. Logical, in a way, but I am kind of surprised by this (not having the Diamond bundle avail as "native" to Sonar's media browser). Makes me wonder how to collaborate with a colleague that has a couple of waves plugin but is not SG ready yet... To investigate...
  18. Hello to you, brand new FORUM! I'm using Waves V9 (Latest V9) with both Platinum and Bandlab versions of Sonar. (Win10 1803, latests BandLab and Platinum builds) Yet I have a big problem scanning my VST. The scan hangs up while attempting to scan the MONO version of the STUDIORACK plugin. I think this is preventing me to register my DIAMOND bundle. (none of the plugins are avail as of now to my DAW) UPDATE: Scan went through and StudioRacks got registered, but still no DIAMONDS plugin bundle detected... The WavesShell V9 seems indeed to be scanned by Sonar, but the plugins are not loading... I do not know if I'm overdoing it with my folders, though... see capture) Anybody encountred this problem? How can I at least scan all of my plugins and deal with the StudioRack ones later? Thanks
×
×
  • Create New...