Jump to content

Bronxio

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bronxio

  1. That's right, I didn't look there. Thank you very much! 😊
  2. Hi, when I import a stock bass sample (2 bars) to Cakewalk, it raises it 3 semitones. Couldn't find how to deactivate this function. Can anyone help me? How can I keep the original tone when importing?
  3. Ok, you were right. I've reset the plugins and my presets are still there. Problem fixed with just that reset! Thank you all! ☺️👍
  4. Cakewalk' message when I press "reset" doesn't seem to say that. "Perderá todos los ajustes de configuración personalizados" could be translated as "You will lose all the presets". I think it's very clear about this (reset not equal to re-scan) Thank you for the similar thread. I'll wait to the support answer and, if they tell me I must do that, I'll do it, despite I may lose my presets (maybe I can export them?)
  5. Yes, got it through Bandlab Assistant. I have Cakewalk by Bandlab (with the last updates)
  6. I've found them. They appear as 32-bit FX plug-ins. I've wrote to support, I guess they should be recognized as (64-bit?) instruments instead, so I think something is wrong.
  7. Ah, I've found them, thank you. Yes, that folder is included in the Cakewalk plug-ins folders. But I can't understand why they don't show up. I'll try uninstalling and re-installing first, because reseting the VST plugins means to lose my presets, and I have some that I prefer not to re-make. I'll tell after the test.
  8. Thanks for your reply. I've made a lot of rescans and they never show up. I wanted to mean the virtual instruments list. That zone in Cakewalk where I can see my installed plug-ins. I'll try a manual uninstall and re-install, now then.
  9. This is all the content on each Program Files\Cakewalk\Studio Instruments folder (in "SI-Electric Piano" in this case). For those who got the Studio Instruments installed, don't you have any .dll file in there? Because I have no one.
  10. Does it mean that they should appear in the virtual instruments list with my other plug-ings? Oh... "Reset" means I must loose my user presets, and I made ones for the acustic compensation (several frequencies). Can I save them in any way before doing that?
  11. Hi, I've instaled the Studio Instruments Suite, but I can't find the four plug-ins inside Cakewalk. They don't appear in the virtual instruments module, as my other manually installed plug-ins. So, where are them? How can I reach the Studio Instruments ones? Cheers,
  12. Seems to be fixed in last Cakewalk update (I've duplicated several tracks, and no more bug replication). Also, about the Focusrite problem, I've updated my drivers as well and seems fixed too (no sound card hanging anymore). If some of these bugs reproduce again, I'll come back and post. Cheers!
  13. It would be so nice to be able to edit individual gain clips straight in the default mouse control mode, instead of having to press T, change to automatization --> volume. Just adding a node at the top of the clip, then you move up or down.
  14. Sometimes I forgot to plug my external sound card when I run Cakewalk. So, Cakewalk tells me "hey, can't find the devices! You must re-configure the audio setup". It would be nice to have a button for re-scanning the devices and check if everything is as Cakewalk knows. Wha t I should do is I go to the task manager, force Cakewalk closing, plug the sound card and re-open it.
  15. After editing inside the piano roll, but I relaised it's because what you said: copy/paste (didn't know the drag with ctrl way, thanks for explaining it). I'll try your method of the custom module or with a keyboard shortcut anyway to make it faster, thanx 👍 In case anyone could say a way to tell Cakewalk not to create new clips when copy/pasting, it would be cool!
  16. Cool! Now I can have my clips together, thanks! Anyway, does this mean that there is no way to tell Cakealk that, by default, I do not want it to split my clips when I edit them?
  17. Yes! It was easy. Thank you very much, Scook!
  18. Could anyone tell me how can I edit a MIDI clip with the step sequencer, but to create a new clip? I mean, when I edit one duplicated clip (a drum sequence), the changes affects to all the clips, instead to the very one I'm editing only (what I would like to do) Thanks in advance!
  19. Hi, I would like to know if there is any way to edit MIDI clips and not to divide them in the timeline. I have a mayhem of self-made frankenstein-like clip groups (please see the attached image) and it's a little difficult to select them properly sometimes. In other words, I don't want Cakewalk to sepparate automatically my clips: I want to be able to edit a MIDI one in the piano roll and keep it entire, in one unique piece (as before editing it) Thanks in advance!
  20. Oh, yes; I could control the wet and dry level (sepparated). I think it's the easiest way then. Thanks! 👍
  21. Thank you, Promidi! The problem is, in my case, I would need to switch between dry 100% / wet 0% and dry 0% / wet 100%. It's ok to be abrupt, there's a silence in the middle.
  22. Hi, I would like to automate enabling and disabling a VST FX that hasn't bypass in its own interface. How could I do this? Thanks in advance.
  23. Oh, thank you! Good to know, because yes: I use a Focusrite Scarlett 2i2 1st Gen. Something inside me told me it may be what you confirmed, because this never happened to me with ASIO4ALL with my internal sound card before. And it happened less with a larger buffer, that's right.
  24. Sorry, I didn't get the notifications from this thread. Cakewalk support confirmed me it's a bug in Windows 7 (they couldn't reproduce it on Windows 10), buuuut although the web says Windows 7 is a supported OS, they told me as well that they aren't too much in the Windows 7 thing, due to the end of this OS support in some months (January 2020). I have other bugs as well, like my sound card randomly hangs up and sound a buzz (but not too ofthen): it is fixed when I open the preferences windows. So I'll deal with this until I switch to Windows 8.1 or 10 (i.e. When Firefox, Chrome and Opera stop making updates for Windows 7, like I did with Windows XP in some of my machines 😄)
  25. Ok, this may be just a bug, so I'll try to report it: I created two track folders just to test, and I didn't see anything (neither the track folders). I minimized and did other things with the computer. Now I came back to Cakewalk and found ALL the track headers (please see attached image) If anyone have the same problem, I use Windows 7 (64-bit, can't be 32-bit for Cakewalk). Cheers!
×
×
  • Create New...