Jump to content

Jay Underwood

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jay Underwood

  1. I have an Alesis DM-10X e-drum set set connected to my DAW for recording drum parts in KbB via Addictive Drums 2. The physical connection is a USB cable from the DM10 module to a USB port on my computer. I have the MD10 module set to send MIDI data in omni mode. Everything has always worked perfectly with the DM10 module. No problems at all. However, I recently got a Behringer X-Touch Universal Control Surface. It too connects to my computer via USB. When doing the initial setup, there did not seem to be any way to specify a MIDI channel, or even omni mode, for the X-Touch. When I was setting up the X-Touch, the DM10 module was off and the X-Touch worked perfectly. But when I turned on the DM10 module, the X-touch disconnected from the DAW and became unresponsive. Does anyone have any ideas why the two USB MIDI devices are conflicting, or know how to resolve the issue? I read somewhere that the X-touch was incompatible with USB 3, so I move it to a USB 2.0 port and still have the same problem. Could it be something as simple as a bad MIDI cable? Or could it be software related in some way, maybe some kind of MIDI conflict? BTW, I could connect the X-touch using an Ethernet connection, but I would rather not have an active NIC port on my DAW if I can avoid that. If possible, I would prefer to have the two USB MIDI devices work happily together. any suggestions would be greatly appreciated. --Jay
  2. I have an account but I cannot figure out how to create a "signature" at the bottom of my posts where I can list the details of my DAW setup. HOw would I create a signature, something like what Rasure has done with his posts?
×
×
  • Create New...