Jump to content

Zaquria

Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Zaquria

  1. I would also like to add, sometimes unfreezing a track, the preset name is forgotten and the default instrument preset is use instead.
  2. When I load a song with previously frozen tracks, in some cases the frozen tracks cannot be unfrozen as the frozen icon (unfreeze synth) is not available. This is random as hell, as sometimes I will load a song with frozen tracks and can unfreeze, but some other times I will load the same song and I cannot unfreeze a frozen track. It's annoying as hell.
  3. They are saying that you need to disable your network device. Click on Change Adapter Settings, Select and highlight your network device and click on 'Disable this network device' from the toolbar.
  4. Does this happen with all projects, or only this one? Do you have Sync and Caching: Read and Write caching enabled? Have you tried Disabling all the Audio clips and enabling them one by one, to see if this changes the audio pops and clicks? In the Configuration Settings, what is ThreadSchedulingModel set too? If it is 3, try setting to 2. Going to be honest, but this does sound like your computer cannot handle the 'read write' from your hard drive, and it is bottlenecking when trying to read all that audio and play with this track. Audio buffer underruns will cause the behaviour you are saying that you are having. If you unfreeze all your tracks, does your track still pop and crackle when playing it? Remember to move your Audio Driver buffer to Safe while testing. I used to have this very same issue with Calkwalk, I then upgraded to a couple of SDD Evo drives from my projects, samples (Kontakt etc) and a seperate SDD for my OS.
  5. That is not LatencyMon, that is their registry management tool. Download LatencyMon from this direct link and install it: https://www.resplendence.com/download/LatencyMon.exe
  6. Do you have custom kits using custom wav samples? It could be a case that you have missing samples in the kits used in those projects.
  7. ^This right on the button. Having to continually tick every one of these boxes every time I load a project is an annoyance. These should be global settings.
  8. When changing a Folder colour, change all the tracks under that folder to the same colour. This would save me tons of time.
  9. Which is wonderful for people like yourself. But for people like myself, I have to continually reset/redo to the same settings for different projects. It really gets old after a while.
  10. I have 100's of different projects and this will not help me. While this works for you, it doesn't work for me. I work with the same snap settings (Set and forget) for all my projects and having to set them all the time is becoming a royal pain in the *****. Can't there be a global settings, and a override or remember state in the projects settings for people like youself?
  11. Would it be possible for the 'Snap to Grid' Options and Settings to be Global, rather than at a Project level please? I just want to be able to set these options once, and use my specfic settings for every Project. Having to reset these settings for each individual Project gets tedious after a while.
  12. Sorry for the late reply. No I don't, this computer was was built and Windows optimized for music. I use three DAWS, Cakewalk, Reaper and Studio One. I have no issues with Reaper or Studio One. I uninstalled Cakewalk and did a fresh install, and I still have the same issues. Unlike Reaper and Studio One, I find that Cakewalk will cause me issues even on a very small projects. I have drop outs, sync issues, especially when adding and turning on and off FX plugins (I am not talking about CPU intensive plugins) and it does take much to have latency issues when recording Guitars or Vocals. Yet I don't seem to have these issues in Studio One or Reaper. It really becomes an annoyance having to stop and restart projects after turning on and off, due to sync issues (The track goes out of sync with the rest of the track) or having to drop the buffer size to the lowest setting just to get a project to play without drop outs. I really like Cakewalk, but these performance issues are making it hard for me to keep using it 😢
  13. I was hoping there was something like 'Set bar offset to Cursor', which is available in Studio One.
  14. Is there anyway to get the timeline to start at 0 rather than at 1?
  15. Hi Mark, I have already tried reset the settings and set them to default, I am sure that ThreadSchedulingModel is set to 2 as default though. I don't use any other ASIO drivers other than the one which comes with Presonus AudiBox ITwo, and the Playback and Master times are set correctly.
  16. Since the last two updates, I have had some serious issues with audio, either during play back, stopping and starting a project or when inserting VST plugins. Generally, stopping at start a project will cause loud pops, clicks and crackles (I have already checked my computer and it is more than capable of handling audio streams during playback). Enabling and disabling VST plug-ins or Clips can cause the audio synch issues with the project, and adding an audio file to a track will also cause the pops clicks and crackles and synch issues . I also have a lot of issues with tracks with audio samples going out of synch when starting play, I have to stop and start again to get the audio and project to go back into synch. It doesn't matter if I have 2 or 200 tracks within a project. This almost always happens. When I drop a VST plug-in into the FX bin, the audio either goes out of synch or loud pops and clicks. I thought this could be a case of buffers being set too high, so I lowered to safe, but the issues still persists. Reinstalled the Pre-Sonus Audio-box drivers, twice. Still the same. I reinstalled Sonar Bandab twice to no avail, although I have not done a total fresh install, I have refreshed the settings to their defaults. Separated my OS, Projects and Samples to their own SSD Drives (2 EVO drives and a Samsung SSD). However, when I moved all the tracks, VST instruments & plug-ins and samples used to Studio One and Reaper, there were none of the issues described above. So I am going to assume that this is an issue with Bandlab, Bandlab settings or it doesn't like my OS. My Setup is: Windows 10 64bit (Optimized with a lot of crap removed) Intel Core i7-8770k 3.70GHz over-clocked to 4Ghz, 48 GB Ram, GeForce Nvidia GTX 1050ti PreSonus AduiBox iTwo Any help would be more than appreciated. 🙂
  17. Only if he is using his Computer Keyboard as a midi controller, but not if he is using an external midi controller, hence the reason I asked.
  18. I'm not sure how that would have fixed the issue for you tbh. All you would be doing then is have a dry sound of the guitar without the effects from TH3. Sounds like you are getting the sound from direct monitoring from the Focusrite Scarlett. Unless there is a specific reason you need to listen to the Focusrite Scarlett direct monitor, turn it off. Add a audio track, Drag TH3 into the FX bin of the Audio track. On the Audio Track (after the Gain), these is a select option (it has a small square with an I). Select your Focusrite Scarlett and choose the left or right track (not stereo) determined by which jack you have your guitar in on the Focusrite Scarlett. Click on the Option Echo on. Select a preset from TH3. You should hear your guitar going through the audio channel and the now.
  19. What MIDI device are you using to play the drums with? Because, from what I can see you are using a virtual controller (VrtIcntrl0). You need to go into Preferences, MIDI and where it says 'Inputs', select your midi controller (The midi device connected to your computer).
  20. Hence the reason why the plugin sometimes doesn't work. If I installed Amplitube v2 in the Program Files (x86) folder, it would not work as it was not found. Installing it in the folder in my post was the workaround/solution.
  21. If you still cannot get Bandlab to download, run the Bandlab Assistant in Administrator mode and this will allow you to download in and install the Bandlab Apps.
  22. Run the "Bandlab Assistant" in administrator mode and it should work.
  23. And this is why you do not update to the latest and greatest when it comes to operating systems, especially Microsoft. What was the old saying? Wait until service pack two at least before upgrading! 😂 I have Windows updates turned off completely because of problems like this. Issues like this May update have cost me more hours reinstalling Windows than I care to remember. I think I will wait another couple of months and see how things unfold before I do the upgrade. 🤓
×
×
  • Create New...