Jump to content

yeto

Members
  • Content Count

    255
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yeto


  1. 1 hour ago, Kurre said:

    Do as you probably already done.

    Make one miditrack and one instrumenttrack with the TTS-1.

    The instrumenttrack should have output to master, it probably have as it is the default, and input echo button on.

    The miditrack should have output to TTS-1 as usual but the echo button on is optional. Its input should be set to your midikeyboard.

    Now to the extra. Look at the picture provided by msmcleod of the track inspector. Remember to have the miditrack in focus. Where the red marking says "midi channel = none" change that to TTS-1, choose the first in line. In the dropdown list under that change to any preset. It is the bank list. And in the dropdown under that is the patch list. It changes with the bankselection.

    PS. I did some search and test. Click the patch list in the inspector and when it's selected you can change patch by going up and down with the + and - in your numpad. If you have one.

    Thank you for the information. This helps a lot. 

    yeto


  2. 12 minutes ago, scook said:

    There should be a Display drop down, Audio and MIDI tab at the bottom of the inspector. They are not shown in your image above. If they are not there, it may be the display resolution is too low. The minimum resolution required for CbB is 1280x800.

    Yes, I see it now. Thank you. I was looking up top at the midi tab. Thank you for taking time to help me learn.

    Kind regards,
    yeto 


  3. 48 minutes ago, Kurre said:

    Do as you probably already done.

    Make one miditrack and one instrumenttrack with the TTS-1.

    The instrumenttrack should have output to master, it probably have as it is the default, and input echo button on.

    The miditrack should have output to TTS-1 as usual but the echo button on is optional. Its input should be set to your midikeyboard.

    Now to the extra. Look at the picture provided by msmcleod of the track inspector. Remember to have the miditrack in focus. Where the red marking says "midi channel = none" change that to TTS-1, choose the first in line. In the dropdown list under that change to any preset. It is the bank list. And in the dropdown under that is the patch list. It changes with the bankselection.

    I just want to be able to hear (channel 2/piano 1) versus (channel 1/standard set). I don't see how to make CakeWalk recognize channel 2.

    pic3.PNG


  4. 8 minutes ago, chris.r said:

    no, it should play the same... (and I edited my post to correct the last bit)

    how do you copy the clip, ctrl+drag?

    I right click on the clip > edit > copy > check events in track > ok.......then I right click in same track > edit > paste....I notice the orange color goes away and the notes are white in piano roll. 


  5. 3 minutes ago, chris.r said:

    the clips in your graphics are midi clips - if you drag it onto another midi track make sure that track is configured properly (connected to the synth), if you drag it onto an audio track it won't play - you would need to render audio first as per scook's post above.

    So even if I keep the copied clip in the same track it will not play without rendering first? Is this correct?


  6. 1 minute ago, scook said:

    What you want to do is export the clip.

    There are several ways to export clips. Drag and drop to a folder in Windows Explorer or a folder in the Media Browser (you may recall I provided a link to the Media browser in your other thread) may be your best options. Both do the same thing - create MIDI clips as files on the hard drive.

    As far as naming the clip, this can be done in clip properties in the inspector or once the file is created.

    Any ideas as to why the clip broke into parts as I entered notes into piano roll and why if I copy and paste the clip the copied clip has no sound?

    Thank you for taking time out of your day to help,
    yeto


  7. If you look at track 3...I wanted to make a clip 4 measures long but as I was entering the notes in piano roll the software broke the clip into different parts. Also, when I ctrl > L I see how to name the clip but I don't see a save function.

    Also, if I copy and paste the clip then the "copied" clip has no audio.

    Thank you for any help or suggestions,

    yeto

    test clip.PNG


  8. Is a Cakewalk Loop the same thing as the online BandLab region? In other words I would like to take a bar/measure and enter notes using piano roll for a Gm7 and then name that bar/measure Gm7 so that any time I need that chord in a song I can copy and paste the region/loop. Would I use the loop feature in Cakewalk or is there a better method? 

    Thank you in advance for any help,
    yeto

     


  9. Any time I open Cakewalk my Windows 10 alerts (like when I get an email or notice etc.) audio stops. The audio driver mode set is set to ASIO.  I am using the internal sound card that came with my computer. I did some research and it seems that maybe the audio driver should be set to MME. Could someone share if this could be the problem? I would like for the audio on my alerts to continue to work while I am using Cakewalk.

    Thank you in advance for any help,
    yeto

     

×
×
  • Create New...